Foto: LETA

Latvijas labākā boksera Maira Brieža treniņnometne pusfināla cīņai Pasaules boksa supersērijā (WBSS) pret poli Kšištofu Glovacki iegājusi finiša taisnē, un viņš šonedēļ uzsāka sparinga treniņus, kuros savus sagatavotos plānus iemēģina kaujas apstākļos, portālam "Delfi" pastāstīja sportista menedžeris Raimonds Zeps.

Brieža cīņa pret Glovacki WBSS pusfinālā risināsies 15. jūnijā "Arēnā Rīga", kur notiks arī otra cīņa par iekļūšanu finālā starp amerikāni Endrū Tabiti un Kubas bokseri Junieru Dortikosu. Latvijas boksera iepriekšējā cīņa norisinājās novembrī, un tā kā pusfināla cīņas tika pārceltas uz jūniju, viņam bija iespēja līdz galam izārstēt savainojumus un treniņnometni aizvadīt Latvijā.

"Treneru korpuss ir piestrādājis pie pretinieka analīzes, un ļoti liels darbs likts uz paša Maira sagatavošanu, lai pretiniekiem būtu kādi pārsteigumi. Pirmdien sākās sparinga treniņi, kas kalpos kā pirmā iespēja sagatavotos plānus izmēģināt kaujas apstākļos," portālam "Delfi" skaidroja Zeps.

Kā jau ierasts boksa pasaulē, sparinga partneru vārdus neviens nevēlas atklāt, taču Briedim palīdzēs septiņi vai astoņi bokseri, kuri boksējas ar kreiso roku un kuru cīņas stils ir līdzīgs Glovackim.

"Kreiļus atrast nav vienkāršākais uzdevums. Vēl jāņem vērā, ka šajā laikā notiek arī citas cīņas, kā, piemēram, Maiks Peress pret Ilungu Makabu, kas ir divi kreiļi. Bija plānots, ka šī cīņa notiks maijā, bet tā tika pārcelta uz jūniju Makabu traumas dēļ. Līdz ar to, arī viņi šobrīd aizvada savas treniņnometnes un savāc kaut kādu skaitu kreiļu pie sevis. Vēl jau arī pasaulē ap šo laiku ir citas cīņas. Nācās bieži saskarties, ka potenciālajiem sparinga partneriem pašiem ir cīņas vai arī viņi jau palīdz kādam citam. Kopumā gan ir izdevies nokomplektēt labu sparinga partneru komandu, kas brauks pa nedēļām uz Latviju," stāstīja Brieža ilggadējais menedžeris.

"Sparinga partnerus sākām meklēt ļoti laicīgi, bet dzīves realitāte bija tāda, ka reti kurš var apsolīt, ka viņš pēc pusotra mēneša varēs ierasties. Vairāki bokseri jau bija ieradušies palīgā uz treniņiem pāros pirms sparinga cikla uzsākšanas. Pēdējās divas nedēļas bija aktīvākās sparinga partneru meklēšanā, bet galējo punktu pielikām pagājušajā nedēļā," viņš turpināja.

Zeps arī izskaidroja, ka treniņos pāros bokseri darbojas viens pret otru un atstrādā vienu un to pašu kombināciju ilgstoši, kamēr tā sanāk automātiski, bet pēc tam ķeras klāt nākamajai kombinācijai. Savukārt sparingos ir reāli cīņas apstākļi, bokseri kāpj ringā un aizvada konkrētu raundu skaitu.

Brieža komanda ir ievākusi informāciju arī par Glovacka treniņnometni, taču šobrīd tam neesot izšķiroša nozīme, jo viņš ir pieredzējis bokseris, kurš, visticamāk, savus ieradumus nemainīs.

"Zinām, ka Glovackis ir pārbraucis uz Angliju un tur aizvada sparinga treniņus. Fizisko bāzi viņš ielika Spānijā. Zinām arī pāris no viņa sparinga partneriem, bet tā ir informācija, kas ir apritē. Vai tas mums kaut ko papildus dod? Īsti nē," teica Zeps. "Pat zinot, kā Glovackis gatavojas, mēs neko savos plānos nemainītu. Katram ir savi plusi un spēcīgās īpašības, kas jāmēģina izvirzīt priekšplānā."

"Jāņem vērā, ka Glovackis ir pieredzējis bokseris un vienā brīdī profesionāls bokseris savus ieradumus nemaina. Tie ir iestrādājušies. Šeit ir runa par cīņas taktiku un mazām niansēm. Jebkurš bokseris, kurš stājas pretī Mairim, arī viņu ir izpētījis un zina, ko no viņa sagaidīt. Tāpat arī Glovackis ir izpētīts un zinām, ko no viņa sagaidīt," viņš uzsvēra.

34 gadus vecais Briedis savā karjerā aizvadījis 26 cīņas, un viņa kontā ir 25 uzvaras, viens zaudējums un 18 nokauti. Savukārt Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 uzvaru, piedzīvojis vienu zaudējumu un 19 reizes nokautējis pretiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!