Foto: F64

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņa smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) starp latvieti Mairi Briedi un Junieru Dortikosu no Kubas 14. decembrī varētu notikt Rīgā, vēsta ESPN žurnālists Dens Rafaels.

Šajā cīņā notiks trīs ietekmīgāko čempionu titulu apvienošana – Briedis aizstāvēs savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu titulu, mēģinās iegūt Dortikosa Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu titulu, kā cīnīsies par vakanto Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu titulu.

Kā ierasts, bez Rīgas uz fināla rīkošanu pretendēja arī Lasvegasa un kāda no Saūdas Arābijas pilsētām. Aizvadītajā nedēļā tika paziņots, ka Saūdas Arābijas pilsētā Dirijahā notiks revanšs starp supersmagsvariem Entoniju Džošua un Endiju Ruisu. Pagaidām ieplānots, ka cīņa starp Briedi un Dortikosu notiks 14. decembrī.

Savukārt WBSS rīkotāji paziņoja, ka finālcīņa visvieglākā svara kategorijā (līdz 53,5) starp japāni Naoju Inoue un Nonito Donairi no Filipīnām 7. novembrī norisināsies Japānas pilsētā Saitamā.

34 gadus vecais Briedis savā karjerā tagad aizvadījis 27 cīņas, un viņa kontā ir 26 uzvaras, viens zaudējums un 19 nokauti. Savukārt Dortikoss 25 cīņās uzvarējis 24 reizes, 22 reizes dueļus noslēdzot ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!