Foto: DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis un polis Kšištofs Glovackis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) cīnīsies par divu titulu apvienošanu, jo arī Pasaules boksa organizācija (WBO) apstiprinājusi, ka šajā duelī notiks spēkošanās par tās jostu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Pasaules boksa padome (WBC) nolēma, ka Briedis un Glovackis WBSS pusfinālā cīnīsies par WBC čempionu jostu, bet piektdien arī WBO uz spēles lika savu čempionu jostu. Abu organizāciju čempionu jostas ir vakantas, jo līdzšinējais čempions Oleksandrs Usiks nolēmis pāriet uz supersmago svaru.

"Dievs man ir devis otro iespēju, un es to izmantošu, lai iekļūtu finālā. Situācija tagad būs līdzīga, kā pirms diviem gadiem, kad pusfinālā Rīgā notika cīņa par divām jostām. Cerams, ka šoreiz izdosies to paveikt," WBSS paziņojumā citēts Briedis.

Arī Glovackis neslēpa prieku un sajūsmu, ka notiks cīņa par divām jostām. "Tas būs vēsturisks brīdis Polijas boksa faniem. Mūs sagaida lieliska cīņu nakts," teica Glovackis.

Briedis 2017. gadā izcīnīja WBC čempionu jostu, kad pārspēja Vācijas bokseri Marko Huku, taču viņš to nespēja nosargāt cīņā ar Usiku. Savukārt Glovacka īpašumā no 2015. līdz 2016. gadam bijusi WBO čempionu josta.

34 gadus vecais Briedis savā karjerā aizvadījis 26 cīņas, un viņa kontā ir 25 uzvaras, viens zaudējums un 18 nokauti. Savukārt Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 uzvaru, piedzīvojis vienu zaudējumu un 19 reizes nokautējis pretiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!