Latvijas bokseris Mairis Briedis ir priecīgs, ka viņam ir iespēja atgūt Pasaules boksa padomes (WBC) čempionu jostu, un tas viņu Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņai pret poli Kšištofu Glovacki motivē vēl vairāk.

WBC trešdien paziņoja, ka Briedis un Glovackis WBSS pusfinālā cīnīsies arī par vakanto WBC čempionu jostu smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). Čempionu tituls ir vakants, jo līdzšinējais jostas īpašnieks Oleksandrs Usiks pārgājis uz supersmagā svara kategoriju.

"WBC čempionu tituls uzliek papildus atbildību uz maniem pleciem, bet tajā pašā laikā tas man dod vēl vairāk motivāciju. Es ļoti vēlētos atgriezties WBC čempionu ģimenē," WBSS paziņojumā citēts Briedis.

Briedis 2017. gadā izcīnīja WBC čempionu jostu, kad pārspēja Vācijas bokseri Marko Huku, taču viņš to nespēja nosargāt cīņā ar Usiku.

Savukārt Glovackis bijis Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempions no 2015. līdz 2016. gadam. Arī viņš ir sajūsmināts par iespēju vēlreiz iegūt vienu no prestižākajām čempionu jostām boksā.

"Esmu ļoti priecīgs, ka mana cīņa pret Briedi kļuvusi vēl svarīgāka WBC čempionu jostas dēļ. Tā ir lieliska iespēja kļūt par vienu no labākajiem Polijas bokseriem. Darīšu visu iespējamo, lai uzvarētu šo cīņu un mājās atgrieztos ar čempionu titulu. Mans komandas biedrs Kšištofs Vlodarčiks vairākus gadus bija WBC čempions, un tagad ir laiks jostu atgriezt mājās," izteicās Glovackis.

Viens no Boksa supersērijas galvenajiem rīkotājiem Kalle Zauerlands sacīja, ka WBC čempionu tituls šo cīņa padara vēl interesantāku.

"Vakantais WBC tituls sacēlis vēl vairāk zelta putekļus Brieža un Glovacka ceļā pretī Muhameda Ali trofejai. Viņi abi ir bijuši pasaules čempioni, un abi vēlas vēlreiz tikt kronēti," uzsvēra Zauerlands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!