Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Iezīmējas skaidrība par Latvijas boksera Maira Brieža nākamo cīņu, kurā viņam būs jāaizstāv sava Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu josta smagajā svara kategorijā (90,7 kg), vēsta portāls "dailytelegraph.com.au".

Briedim sava IBF čempionu josta būs jāaizstāv pret obligāto pretendentu austrālieti Džeiju Opetaiju. Cīņa risināsies trešdien, 6. aprīlī, Austrālijā. Oficiāls paziņojums par cīņu un norises vietu gaidāms nākamajā nedēļā, ziņo Austrālijas boksa menedžeris un cīņu komentētājs Bens Deimons.

IBF bija noteikusi, ka Brieža un Opetaijas cīņai jānotiek līdz 14. aprīlim.

Šīs cīņas promoteris Dīns Lonergans portālam "dailytelegraph.com.au" skaidroja, ka vajadzēja četrus mēnešus, lai vienotos par šo cīņu, norādot uz Brieža promoteru kompānijas "Wasserman" striktajām prasībām. Viņš skaidroja, ka sarunas esot bijušas ļoti sarežģītas, līguma detalizāciju viņš nosauca par neticamu, taču tā notiek, kad jāvienojas ar tāda mēroga uzņēmumiem kā "Wasserman".

Pēdējā laikā Mairis Briedis savu uzmanību starptautiskajiem medijiem bija pievērsis ar mēģinājumiem izaicināt jūtūberi un pāris cīņas aizvadījušo Džeiku Polu. Medijs savā rakstā vēstīja, ka "Opetaija ir pārtrumpojis Džeiku Polu."

Ja Briedim izdosies aizstāvēt savu IBF titulu, nākamais solis viņa karjerā varētu būt cīņa ar Lorensu Okoliju par IBF un Pasaules boksa organizācija (WBO) čempionu jostu apvienošanu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 29 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku. Briedis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja oktobrī, kad trešajā raundā nokautāja vācieti Arturu Mannu.

Opetaija ir aizvadījis 21 cīņu profesionālā boksera karjerā un visās ir uzvarējis, taču gandrīz visas cīņas notika Austrālijā. Viņam pieder divas otrā līmeņa jostas - WBO "Global" čempiona tituls un IBF Āzijas un Okeānijas čempiona tituls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!