Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis svētdien Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas ceturtdaļfināla cīņā Čikāgā pēc punktiem pārspēja Vācijas bokseri Noelu Mikaeljanu, kurš iepriekšējās cīņās startēja ar vārdu Noels Gevors.

Tiesneši lēma, ka Briedis šajā cīņā pēc punktiem ar 116:110, 115:111, 114:112 pārspēja Mikaeljanu. Šis panākums latvietim ļāva savā īpašumā iegūt Pasaules boksa padomes (WBC) dimanta jostu.

Abi bokseri cīņu iesāka ļoti piesardzīgi, taču vēlāk nelielu pārsvaru ieguva latvietis. Ceturtajā raundā Mikaeljanam atņēma punktu par sitienu pa pakausi, bet nākamajos raundos Vācijas pārstāvis sāka darboties drošāk. Briedis gan spēja cīņas gaitu izlīdzināt, bet desmitajā raundā viņš zaudēja punktu par pretinieka neatļautu turēšanu. Pēdējos raundus Briedis aizvadīja veiksmīgāk, par ko tiesneši viņu apbalvoja ar uzvaru.

33 gadus vecais Briedis aizvadīja savu 26. cīņu karjerā, un tagad viņa kontā ir 25 uzvaras, viens zaudējums un 18 nokauti. Savukārt Mikaeljans 25 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, no tām desmit ar nokautu.

Briedis WBSS pusfinālā tiksies ar poli Kšištofu Glovacki, kurš aizraujošā cīņā pēc punktiem ar 118:110, 117:110, 115:112 pārspēja krievu Maksimu Vlasovu. Šī uzvara Glovackim garantēja arī WBO pagaidu titulu.

Otrā pusfinālā cīnīsies Juniers Dortikoss no Kubas un amerikānis Endrū Tabiti.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs cīņas teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!