Latviešu bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs 1. aprīlī. Tagad kļuvis zināms, ka mačs notiks Vācijas rietumos, Ziemeļreinas – Vestfālenes pilsētā Dortmundē.

Sākotnēji jau bija zināms, ka Briedis Pasaules Boksa padomes (WBC) titula cīņu pirmajā smagajā svarā ar Vācijas bokseri Marko Huku aizvadīs 1. aprīlī.

Pēc panākumiem 2016. gadā Briedis kļuva par obligāto pretendentu uz WBC čempionu jostu, tomēr cīņa pret titula īpašnieku Toniju Beljū pagaidām vēl nenotiks. Britu bokseris tā vietā izvēlējās finansiāli daudz izdevīgāko cīņu ar savu tautieti Deividu Heju smagsvaru kategorijā. WBC gan lēma, ka Beljū pēc cīņas ar Heju varēs atgriezties pirmajā smagajā svarā un aizvadīs cīņu par WBC čempiona jostu ar Brieža un Huka cīņas uzvarētāju.

Tikmēr krievu masu mediji vēsta, ka Brieža un Huka cīņas uzvarētājs nākamo maču varētu aizvadīt ar krievu Grigoriju Drozdu, kurš traumas dēļ ilgstoši nav cīnījies. Ja Drozds pēc savainojuma izārstēšanas izlems atgriezties sportā, tad krievu bokseris varētu kļūt par "ārpuskārtas obligāto pretendentu" uz WBC čempiona jostu.

Briedis līdzšinējā profesionālajā karjerā aizvadījis 21 cīņu, 18 no tām uzvarējis ar nokautu. Savukārt viņa nākamais pretinieks Huks 44 cīņās guvis 40 uzvaras, 27 no tām pretinieku nokautējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!