Foto: F64

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu pret Brandonu Delorjē noslēgs pirms laika, uzskata sportista treneris Dmitrijs Šiholajs.

Briedis 21.jūlijā Pasaules boksa supersērijas fināla ietvaros tiksies ar mazpazīstamo francūzi Delorjē. Abu sportistu divcīņa notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kad gaidāms arī supersērijas fināls pirmajā smagajā svarā starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

"Treniņprocess kopumā aizritējis labi. Tiesa, sākumā bijām rēķinājušies, ka cīņa būs maijā, tomēr rīkotāji pasākumu pārcēla. Tas izmainīja mūsu gatavošanās plānus, paņēmām arī nelielu pauzi, bet pēc tam gatavošanās ciklu atsākām. Kopumā viss bija neslikti, pielāgojāmies izmaiņām. Arī sparinga partneri mums bija labi, nebija nekādu aizķeršanos," piektdien pēc atklātā treniņa stāstīja Šiholajs.

Treneris, kurš rūpējās par Brieža tehnisko sagatavotību, uzskata, ka latvietis cīņā demonstrēs labu boksu.

"Mairis ir lielisks atlēts, ļoti labi pielāgojas apstākļiem un apstrādā viņam sniegto informāciju. Man ļoti patīk ar viņu strādāt. Uzskatu, ka Mairis spēj sagatavoties jebkuram pretiniekam," atzīmēja Šiholajs.

Iepriekš ar Briedi strādāja treneris Sandis Kleins, kurš pēc boksa supersērijas pusfināla vairs pilnvērtīgi nestrādā Latvijas boksera komandā.

"Kopā strādājam trīs mēnešus, bet tikai pēc aptuveni kāda pusgada sākas kaut kādas izmaiņas. Domāju, ar laiku jūs redzēsiet, kādas Mairī būs pārmaiņas," pauda Šiholajs.

Briedis pretinieku pretinieku raksturoja kā tumšo zirdziņu, kurš pārstāv tipisku Francijas boksa skolu.

"Par Delorjē ir maz informācijas. Vidēja līmeņa un gana ērts pretinieks. Domāju, ringā redzēsiet kvalitatīvu boksu. Plānojam, ka Briedis šo cīņu noslēgs pirms laika. Bet bokss ir bokss - gadās visādi," secināja Šiholajs.

Plānots, ka pirmie raundi būs mierīgāki, lai vairāk saprastu, kāds ir pretinieks, bet pēc tam cīņas temps tiks kāpināts.

"Katrā raundā vajadzētu veikt kvalitatīvus sitienus, lai izsistu pretinieku no rāmjiem un piespiestu kļūdīties," uzsvēra Šiholajs.

Savas karjeras laikā 25 gadus vecais Delorjē 13 cīņās guvis 11 uzvaras, bet tikai vienu ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un vienu reizi zaudējis.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 24 cīņās guvis 23 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!