Foto: DELFI
Pasaules boksa supersērijas (WBSS) rīkotāji vēl nav izziņojuši otrās sezonas finālu pirmajā smagajā svarā, jo joprojām ir neskaidrības par skandalozo pusfināla cīņu starp Mairi Briedi un Kšištofu Glovacki, vēsta ārvalstu mediji.

WBSS pusfinālā Briedis jūnijā "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja poli Glovacki, tiekot arī pie čempiona jostas Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā. Tomēr "cīņa" ar to vēl nebeidzās, jo poļu boksera komanda iesniedza protestu. Vēlāk WBO konstatēja, ka cīņā bijuši vairāki pārkāpumi, bet dueļa iznākumu nemainīja. Tiesa, WBO lēmusi, ka Glovackim būs iespēja aizvadīt cīņu par čempiona jostu ar boksa supersērijas uzvarētāju - latvieti Briedi, ja viņš aizstāvēs savu titulu, vai kubieti Žunieru Dortikosu, ja viņš jostu iegūs savā rīcībā.

Tomēr vēlāk Glovacka strīdi par pusfināla cīņas iznākumu turpinājušies un iesniegti jauni protesti. Tagad WBSS rīkotājs Kalle Zaurlands atklājis, ka joprojām juridiski neatrisinātais strīds ir iemesls, kādēļ nav izziņots fināls.

"Runājot par pirmā smagā svara finālu – mēs gaidām, kā beigsies WBO process, jo joprojām aktīvs ir protests par pusfinālu (starp Briedi un Glovacki). Joprojām neesam izziņojuši finālu, bet domājam, ka tas būs ap decembri un tajā cīnīsies Briedis un Dortikoss – pagājušā gada divi pusfinālisti," "dazn.com" citē Zauerlandu.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 27 cīņās guvis 26 uzvaras, 19 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr Dortikoss, kuram ir 33 gadi, no 25 cīņām uzvarējis 24, 22 dueļus noslēdzot ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!