Foto: F64

Latvijas bokseris Mairis Briedis savu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu cīņā pret austrālieti Džeiju Opetaiju aizstāvēs 11. maijā, piektdien 4. martā apstiprināja Latvijas sportista promoteru kompānija "Wasserman".

Iepriekš tika vēstīts, ka Briedis un Opetaija cīņu aizvadīs 6. aprīlī Austrālijā. Iepriekš IBF bija noteikusi, ka Brieža un Opetaijas cīņai jānotiek līdz 14. aprīlim.

Tomēr Briedis paziņoja, ka saslimis ar Covid-19, tādēļ IBF piekrita cīņu aizvadīt pēc noteiktā termiņa. Tagad kļuvis zināms, ka cīņa 11. maijā notiks Austrālijas mazās kūrortpilsētas Broudbīčas pievārtē esošajā izklaides un izstāžu centrā.

Ja Briedim izdosies aizstāvēt savu IBF titulu, nākamais solis viņa karjerā varētu būt cīņa ar Lorensu Okoliju par IBF un Pasaules boksa organizācija (WBO) čempionu jostu apvienošanu.

37 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 29 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku. Briedis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja oktobrī, kad trešajā raundā nokautāja vācieti Arturu Mannu.

Opetaija ir aizvadījis 21 cīņu profesionālā boksera karjerā un visās ir uzvarējis, taču gandrīz visas cīņas notika Austrālijā. Viņam pieder divas otrā līmeņa jostas - WBO "Global" čempiona tituls un IBF Āzijas un Okeānijas čempiona tituls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!