Foto: Reuters/Scanpix
Lai izvairītos no stresa un konfliktiem, britu sportistu tuviniekiem specializētos kursos mācīs, kā uzvesties Londonas Olimpisko un Paralimpisko spēļu laikā, raksta britu prese.

Ar Lielbritānijas Olimpiskās un Paralimpiskās komiteju atbalstu tiks rīkota izglītojošu kursu sērija, kurā sportistu tuviniekiem un draugiem mācīs, kā uzvesties un sazināties ar sportistiem spēļu laikā.

"Reiz pirms lielām sacensībām draudzene man zvanīja 11 reizes ar jautājumu, kur pie arēnas var novietot automobili. Tagad es izslēdzu tālruni," stāsta Lielbritānijas Paralimpiskās izlases sprintere Sofija Vornere, kura uzskata, ka šāda kursu programma ir ļoti lietderīga.

Pasaules čempiones, britu peldētājas Kerijas-Annas Peinas māte Patrīcija savukārt atzinusies, ka esot grūti atrast atrast balansu starp vēlmi piezvanīt meitai, kas daudz laika pavada ārzemēs, un neapgrūtināt viņu ar lieku informāciju. "Domāju, daudzas ģimenes saskārušās ar šo problēmu," viņa saka. "Jebkurš padoms mums ļaus labāk atbalstīt mūsu sportistus."

Londonas Olimpisko un Paralimpisko spēļu laikā netālu no Olimpiskā parka plānots izveidot īpašu zonu sportistiem un viņu ģimenēm, kur satikties pirms vai pēc sacensībām, vai to laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!