"Brocēni/LMT" otrdien "Daugavas" sporta namā ar 71:75 (16:17), (30:44), (46:55) zaudēja BK "Ventspils" Latvijas basketbola līgas (LBL) spēlē.
Potenciālais "Brocēni/LMT" spēlētājs Igors Miglinieks spēli vēroja no komandas rezervistu soliņa, bet nebija ģērbies sporta tērpā, taču tas nebija vienīgais zaudējums mājinieku sastāvā. Traumas dēļ laukumā neizgāja arī Kristaps Valters un Demitriuss Pouls.

Spēli veiksmīgāk uzsāka "Ventspils" basketbolisti, kas izvirzījās vadībā ar 8:2, bet "Brocēni/LMT" darbībā labi iesaistījās Armands Šķēle, un pateicoties viņa pūlēm mājinieki izvirzījās vadībā ar 12:10. Ceturtdaļas izskaņā veiksmīgāki gan bija vetspilnieki, kam Sanda Buškevica trīspunktu metiens ļāva līdz pārtraukumam atkal atgūt viena punkta pārsvaru (17:16).

Otrās ceturtdaļas sākumā vadībā vēlreiz izvirzījās "Brocēni/LMT", panākot maksimālo pārsvaru (20:17), tomēr uzreiz sekoja "Ventspils" atrāviens līdz 34:22, un neilgi pirms lielā pārtraukuma vislielākais pārsvars spēlē jau bija viesiem (44:27).

Par desmit punktiem lielāku pārsvaru "Ventspilj" izdevās saglabāt arī trešās ceturtdaļas pirmajā pusē (49:36), taču "Brocēni/LMT" spēlētājiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (43:49). Tomēr pēdējā pārtraukumā ventspilnieki devās ar deviņu punktu pārsvaru (55:46).

Pēdējās ceturtdaļas trešajā minūtē rezultāta starpība saruka līdz pieciem punktiem (55:50), un šajā brīdī lielākās problēmas viesiem sāka sagādāt personisko piezīmju nasta. Ar piecām piezīmēm laukumu bija spiests atstāt Jānis Laksa, pēc personiskās piezīmes saņemšanas uzreiz par nesportisku uzvedību (Mārtiņa Skirmanta grūšanu) piezīmi, kas sportistam izrādījās ceturtā, saņēma Johanss Nikolass, bet jau iepriekš kritisko robežu bija sasniedzis Aleksandrs Šturms.

Tādējādi "Brocēni/LMT" varēja brīvāk darboties uzbrukumā, taču "Ventspils" spēlētāju Kristapa Purņa un un Sanda Buškevica precizitāte metienos lūzumam iestāties neļāva, un rezultāta starpība saglabājās (65:53 un 70:57). Tad piekto piezīmi un vēl traumu, kuras dēļ nācās atstāt laukumu, saņēma Nikolass, un "Brocēni/LMT" 18 sekundes pirms mača beigām spēja pietuvoties līdz 69:72. Taču septiņas sekundes pirms mača beigu signāla Buškevics precīzi realizēja divus soda metienus, un pēc tam, kad Skirmants vēl spēja panākt 71:74, punktu cīņai pēdējā sekundē ar vienu realizētu soda metienu pielika Purnis.

Līdz ar to visās četrās abu komandu savstarpējās spēlēs LBL regulārajā čempionātā pārāki izrādījušies ventspilnieki.

Pēc otrdienas spēles "Ventspils" basketbolists Māris Ļaksa teica: "Šodien nebija viegli, jo "Brocēni/LMT" šo maču aizvadīja labi. Mums ļoti palīdzēja izrāviens 2. ceturtdaļā, kad izdevās ātrie uzbrukumi. Pēc pārtraukuma spēlējām pārāk statiski, dodot iespēju pretiniekiem izlīdzināt spēli, tomēr izšķirošajās epizodēs spējām savākties un izcīnīt uzvaru".

Līdzīgi maču vērtēja "Brocēni/LMT" bassketbolists Raimonds Vaikulis: "2. ceturtdaļā "Ventspils" sāka izmantot zonas aizsardzību, tādēļ pieļāvām daudz kļūdu, un ļāvām pretiniekiem iegūt pārsvaru. Turpmākajā spēles gaitā bija grūti viņus notvert, un izskaņā nedaudz pietrūka".

"Ventspils" galvenais treneris Armands Krauliņš: "Spēle bija interesanta, patika, ka "broči" spēlēja ar maksimālu atdevi. Katri centieni tiek atalgoti, tādēļ mačs izrādījās saistošs skatītājiem. Mums šī spēle neko nenozīmēja, jo izšķirošās cīņas būs tikai aprīlī.

Kolēģim piekrita "Brocēni/LMT" treneris Nikolajs Balvačovs: "Skatītājiem spēle bija interesanta. Kad 2. ceturtdaļā "Ventspils" pārgāja uz zonas aizsardzību, bija redzams, ka mūsu komandā ir gados jaunāki spēlētāji, jo viņiem pret šādu aizsardzību cīnīties bija daudz grūtāk. Lielajā pārtraukumā pārrunājām pretdarbības iespējas, un otrajā puslaikā jau spēlējām veiksmīgāk. Neraugoties uz zaudējumu, jaunie basketbolisti būs tikai ieguvēji, jo vienīgi šādos mačos tiek krāta pieredze".

Uz "Ventspils" rezervistu soliņa maču pavadīja Andrejs Kapinoss, kas jau piektdien izies laukumā LBL spēlē pret "LainERS". Savukārt jautājumā par Igora Miglinieka pāreju "LainERS" un "Brocēni/LMT" jau ir panākuši principiālu vienošanos, un nu tiek kārtota līguma formālā puse.

Iespējms, viens no kompensācijas veidiem par Miglinieku varētu būt Edgara Suraka pāreja, atzina "LainERS" menedžeris Andris Vanags, kurš attiecībā uz Miglinieku norādīja, ka nav iespējams noturēt basketbolistu, ja tam jaunajā klubā mēnesī tiek piedāvāta alga, kas līdzinās "LainERS" visu spēlētāju mēneša atalgojumam.

Divas nākamās LBL spēles notiks 18.februārī, kad Gulbenē vietējā komanda "ASK/Buki" uzņems "Brocēni/LMT", bet "LainERS" Rīgā mērosies spēkiem ar "Ventspils" basketbolistiem.

LBL spēle:

"Brocēni/LMT" - "Ventspils" 71:75 (16:17), (30:44), (46:55)

Rezultatīvākie spēlētāji: "Brocēni/LMT": Ņūborns 21 +22AB, Vaikulis 19, Janičenoks 9, Skirmants 9, Šķēle 8, S.Valters 3, Jumiķis 2

"Ventspils": Buškevics 20, Ļaksa 18, Nikolass 9 +12AB, Vītols 8, Purnis 8, Šturms 6 +7AB, Polks 4, Laksa 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!