Foto: Publicitātes foto
Latvijas burātāja Estere Kumpiņa Polijā izcīnīja piekto vietu pasaules U-21 čempionātā, informē Latvijas Zēģelētāju savienība.

Polijas pilsētā Gdaņskā no 20. līdz 27.augustam norisinājās pasaules U-21 čempionāts ILCA 7 (vīriešiem) un ILCA 6 klasē (sievietēm).

ILCA 6 klasē norisinājās deviņi braucieni, no kuriem viens netika ieskaitīts. Latviju pārstāvēja Kumpiņa un Elza Cibule.

Kumpiņa, piekāpjoties pārstāvēm no Itālijas, Kipras un Spānijas, kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu, bet Cibule ieņēma 31.pozīciju.

Kumpiņa sarunā ar Zēģelētāju federāciju pēc starta atklāja, ka sacensības notikušas ļoti sarežģītā akvatorijā. Gdiņa esot zināma burātāju vidū ar neprognozējamu un mainīgu vēju. Arī šoreiz katra diena bijusi citādāka un dalībnieki piedzīvoja dažādus vēja apstākļus.

"Pirmajā dienā man gāja vissliktāk. Pēc tam es koncentrējos, lai visos nākamajos braucienos mani rezultāti būtu vadošā desmitnieka, top5 robežās, kas lielākoties arī izdevās. Tieši stabilitāte rezultātos nākamajās dienās deva iespēju pakāpties rezultātu tabulā," sajūtās dalās Kumpiņa.

Sportiste norāda, ka šis bija arī pārbaudījums viņai pašai, jo agrāk vāja un vidēja vēja apstākļi viņai sagādājušas grūtības.

"Kopumā varu teikt, ka ļoti lepojos par sevi un paveikto. Pēc piedzīvotā zaudējuma kvalifikācijā olimpiskajām spēlēm, šīs sacensības bija atgādinājums man un citiem, ka varu sasniegt augstākās virsotnes, ja pati sev galvā tam neuzlieku šķēršļus," pārliecināta ir Kumpiņa.

Uzvaru ILCA 6 klasē svinēja itāliete Džordžija Della Valle, sudraba godalgas viņas tautietei Čiarai Benīni Floriani, savukārt bronza kiprietei Marilenai Makri.

ILCA 7 klasē Latviju pārstāvēja Roberts Štāls Buls un Kārlis Junkers, kuri ierindojās sudraba flotē. Štāls Buls finālā ieņēma 15.vietu sudraba flotē (sestā vieta U-19 grupā sudraba flotē), bet Junkers ierindojās 56.pozīcijā (26.vieta U-19 grupā sudraba flotē).

Šajā klasē uzvaru svinēja Austrālijas pārstāvis Zakarijs Litlvuds, aiz viņa sekoja itālis Mateo Paulons, bet bronza Vācijas sportistam Juliānam Hofmanam.

Kopumā ILCA 6 klasē piedalījās 57 dāmas no 21 valsts, savukārt ILCA 7 klasē piedalījās 138 vīrieši no 29 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!