Latvijas burātājām Esterei Kumpiņai un Agijai Ēlertei Portugālē Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās neizdevās tikt pie ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Abas Latvijas pārstāves startēja "Laser Radial" klasē. Sacensības sākās ar sešiem kvalifikācijas braucieniem, kuros Ēlerte un Kumpiņa neiekļuva starp 54 vadošajām sportistēm, tādējādi viņām sacensības jāturpina sudraba flotē.

No Latvijas sportistēm kvalifikācijā vislabāk veicās Ēlertei, kura sešos kvalifikācijas braucienos nopelnīja 179 punktus un ierindojās 66.pozīcijā. Kumpiņa tika pie 212 punktiem, kas viņai ļāva ieņemt 82.pozīciju.

Kvalifikācijā uzvarēja pasaules čempione no Dānijas Anna Marija Rindoma, kurai 25 punkti.

Dāniete un vēl citas vadošās sportistes jau iepriekš bija izcīnījušas tiesības piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs, tāpēc ceļazīmi uz četrgades notikumu nopelnīja izraēliete Šaja Kakona un Karolīna Žuāu no Portugāles.

Kakona ar 92 punktiem ierindojās 19.vietā, bet Žuāu iekrāja 125 punktus ieņēma 43.pozīciju.

Abas sportistes kvalificējās zelta flotes sacensībām. Citām burātājām šajās sacensībās vairs nav iespēja izcīnīt olimpisko ceļazīmi.

"Laser Radial" klasē atlikušās divas ceļazīmes sadalīja Bulgārija, Čehija, Latvija, Portugāle, Ukraina, Slovēnija, Rumānija un Izraēla. Latvijas sportistes pirms sacensībām prognozēja, ka sīvākā cīņa būs starp Latviju, Rumāniju, Izraēlu, Slovēniju un Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!