Foto: Reuters/Scanpix

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) ir lēmusi par diskvalifikācijas atcelšanu Baltkrievijas airēšanas izlasei, ko tai par antidopinga noteikumu pārkāpumiem bija piespriedusi Starptautiskā Airēšanas federācija (IFC).

12 mēnešu diskvalifikācija baltkrievu airētājiem tika piemērota pagājušā gada jūlijā, kas liedza viņiem augustā startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Baltkrievijas Airēšanas federācija (BAF) taču IFC 18. jūlijā to noraidīja, pēc kā apelācija tika iesniegta CAS, taču šo lietu līdz olimpiādei neizskatīja, un Rio piedalījās tikai baltkrievu sieviešu airēšanas komanda.

Tagad CAS lēma, ka vairākos apsūdzības punktos "nav pietiekamu pierādījumu".

"Izmeklējot abu pušu iesniegtos pierādījumus un argumentus, CAS secinājusi, ka nav pietiekami daudz pierādījumu, lai uzturētu spēkā apsūdzību," teikts CAS izplatītajā lēmumā. "Neatrodot vairāku noteikumu pārkāpumus, tiesa lēma, ka Baltkrievijas airēšanas un kanoe izlases 12 mēnešu diskvalifikācijai nav pamatojuma."

Diskvalifikācija baltkrievu airētājiem tika piemērota pēc treniņnometnes Francijā tā paša gada aprīlī, kad policijas reidā tur atrada dažādas substances, zāles un citus medicīniskus materiālus, kas tika konfiscēti, bet komandas pārstāvjiem veiktas dopinga pārbaudes. Piecu airētāju analīzēs atrada meldoniju.

Treniņnometnē komandu vadīja bijušais riteņbraucējs Kristofs Basons, un vietējie mediji ziņoja, ka aizliegtie preparāti atrasti Pekinas olimpisko spēļu čempionu Andreja un Aleksandra Bahdanoviču analīzēs.

IFC lēmums tik ļoti saniknoja BAF, ka tie dažiem starptautiskās federācijas locekļiem piedraudēja ar sūdzībām Šveices civiltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!