Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi Krievijas vieglatlētes, 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļnieces Tatjanas Černovas un 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempiona, Uzbekistānas cīkstoņa Artura Taimazova apelāciju, atstājot spēkā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piemēroto diskvalifikāciju un rezultātu anulēšanu.

Atkārtoti pārbaudot 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā nodotās dopinga analīzes, brīvās cīņas sportista Taimazova paraugos tika atrasti divi aizliegtie preparāti, turinabols un stanozolols, un šā gada martā SOK disciplinārā komiteja viņam piemēroja diskvalifikāciju.

Tāpat CAS noraidījusi septiņcīņnieces Tatjanas Černovas apelāciju par šā gada 19. aprīlī SOK piespriesto diskvalifikāciju. Krievu vieglatlētes analīzēs tika atrasts aizliegtais preparāts turinabols, un viņas rezultāts, kas sportistei deva trešo vietu Pekinas Olimpiādē, tika anulēts.

2016. gada novembrī, pamatojoties uz nedabiskiem bioloģiskās pases rādītājiem, Černovai tika piespriesta diskvalifikācija uz trim gadiem un astoņiem mēnešiem, kā arī anulēti visi rezultāti, ko sportiste uzrādījusi laikā no 2011. gada 15. augusta līdz 2013. gada 22. jūlijam. Līdz ar to viņa pazaudēja 2011. gadā izcīnīto pasaules čempiones titulu un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs iegūto bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!