Foto: Latvijas Handbola federācija

Svētdien Salaspils sporta namā EHF Izaicinājuma kausa 2. kārtas ietvaros atbildes spēli pret Izraēlas klubu ''Holon Yuvalim'' aizvadīja ''Celtnieks Rīga'', kas atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 25:29, divu spēļu summā zaudējot ar divu vārtu deficītu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Handbola federācijā.

Sestdien pret Izraēlas komandu ''Holon Yuvalim'' rīdzinieki aizvadīja labāko spēli šajā sezonā, demonstrējot spēcīgu komandas garu un raksturu. Spēles gaitā rīdzinieki bija iedzinējos ar trim vārtiem, taču izskaņu nospēlēja izcili, veica būtisku izrāvienu un uzvarēja ar 33:31.

''Celtnieks Rīga'' spēlētājiem liels pārbaudījums bija otrās spēles aizvadīšana pēc mazāk nekā 24 stundu pauzes. Mača pirmais puslaiks pierādīja, ka ''Holon Yuvalim'' fiziski ir labāk gatava otrai cīņai tik īsā laikā. Lielākās problēmas radās spēlē aizsardzībā, kur nespēja atrast atbildi pretinieku ātrajai saspēlei. 30 minūtēs rīdzinieki ielaida 17 vārtus, kā rezultātā pēc puslaika bija iedzinējos ar četriem vārtiem (13:17) un diviem divu spēļu summā.

Otrajā puslaikā jau rīdzinieki bija tie, kuriem bija jāatspēlējas. ''Holon Yuvalim'' rezultativitāte kritās, taču arī mūsējiem uzbrukumā neklājās viegli. Bija pāris brīži puslaika gaitā, kad ar nelielu veiksmes palīdzību būtu bijis iespējams mainīt spēles gaitu, taču tas nenotika. Izskaņā Izraēlas klubs nospēlēja pārliecinoši, nosargāja četru vārtu pārsvaru (29:25) un divu spēļu summā uzvarēja ar 60:58.

''Celtnieks Rīga'' sastāvā rezultatīvākais šajā vakarā ar septiņiem vārtiem bija krievu leģionārs Vladislavs Košmans, Artis Kurmēns pievienoja piecus vārtus, bet Artūram Lazdiņam šoreiz četri precīzi metieni. ''Holon Yuvalim'' rindās neapturams bija Izraēlas handbolists Juvals Kacs, kurš guva desmit vārtus. Septiņi vārti Čenam Lipgotam.

"Holon Yuvalim" aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionāta regulārajā sezonā ierindojās astotajā vietā 12 komandu konkurencē, kvalificējoties izslēgšanas spēlēm, kur sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpās nākamajai čempionei "Maccabi Rishon LeZion". Šo sezonu valsts čempionātā mūsu pretinieki iesākuši ar diviem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!