Rīgas "Celtnieks" komanda svētdien "SynotTip" handbola virslīgas otrajā bronzas sērijas spēlē izcīnīja uzvaru ar viena punkta pārsvaru un kaklā kāra bronzas medaļas.

"Celtnieks" viesos ar 31:30 (15:16) uzvarēja Ludzas "Latgols".

Uzvarētāju labā astoņi vārti Aļaksandram Patcikaiļikam, Aļaksejs Haisa guva septiņus vārtus, bet pa pieciem "goliem" Rihardam Lejam un Artūram Kurmēnam.

"Latgols" vienībā Robertam Rancānam deviņi vārti, taču piecas reizes vārtsargu pārspēja Aivars Strazds, Edvīns Matvejenko un Renārds Grebeņnikovs.

Bronzas sērijas pirmajā spēlē "Celtnieks" sestdien mājās uzvarēja ar 36:24.

Finālā līdz trim uzvarām ar 1-0 pret "Ogri" vadībā ir Dobeles "Tenax".

Tikmēr dāmu turnīrā Stopiņu NHK finālā viesos ar 24:21 (10:9) uzvarēja Ludzas "Latgols" vienību.

Čempionēm astoņus vārtus guva Kristīne Dzenīte un četri vārti Lanai Nikolajevai. Mājinieču rindās pa sešiem vārtiem iemeta Juta Bindemane un Žanete Kukurāne.

Šosezon par dāmu turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 65 vārtiem kļuva Elza Seržante.

Šogad Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ Sieviešu handbola virslīgas čempionāts noslēdzās uzreiz pēc regulārā turnīra izspēles, jo sezonas vidū čempionāts bija apturēts. Uzvarētājām kopumā sezonas laikā desmit spēlēs izdevās sakrāt 19 punktus, deviņas reizes uzvarot un vienā spēlē spēlējot neizšķirti.

Sestdien bronzas medaļas izcīnīja Jēkabpils handbolistes, kuras sezonas pēdējā spēlē ar 24:35 zaudēja Stopiņu NHK.

Šosezon ceturtdaļfinālā piedalījās trīs komandu pāri, jo komandas "MSĢ/LAT 2004" izstāšanās no čempionāta dēļ Dobeles "Tenax" spēlētāji automātiski kvalificējās pusfinālam.

Ceturtdaļfinālu un pusfinālu pārvarēs tā komanda, kas pirmā izcīnīs divas uzvaras, bet finālā čempioniem jāizcīna trīs panākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!