Foto: AFP/Scanpix
Rīgas "Celtnieks" handbolisti "SynotTip" Latvijas vīriešu virslīgas čempionāta pusfināla pirmajā spēlē piektdien uzveica "Jūrmalas Sportu".

Rīdzinieki savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 22:15 (11:7), sērijā līdz divām uzvarām panākot 1-0.

Pa četriem gūtiem vārtiem uzvarētāju rindās Rihardam Lejam un Robertam Freibergam, kamēr pretinieku komandā pa trim vārtiem iemeta Raitis Ence, Jānis Kupčs (3/3) un Mareks Černousovs.

Lai gan maču apņēmīgāk iesāka mājinieki, tomēr pēc 24 nospēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 7:7. Tomēr nākamo deviņu minūšu laikā "Celtnieks" guva sešus bezatbildes vārtus, otrā puslaika sākumā panākot 13:7. Lai arī viesi centās atspēlēties, tomēr "Celtnieks" prata nosargāt pārsvaru un svinēja uzvaru.

Sērijas otrā spēlē norisināsies 16. aprīlī Spuņciemā, "Jūrmalas Sporta" mājvietā.

Tikmēr otrā pusfinālā čempione Dobeles "Tenax" spēkosies ar "Ogre"/"Miandum", sērijas pirmo maču aizvadot sestdien Dobelē.

Kā ziņots, "Celtnieks" savā ceturtdaļfināla duelī ar 2-0 pārspēja Ludzas "Latgols" komandu, bet jūrmalnieki ar 2-0 apspēlēja "Vaiņodi". Savukārt ogrēnieši ar 2-1 uzvarēja ASK/LSPA vienību.

Virslīgas pamatturnīra uzvarētāja Dobeles "Tenax", kas tika pie 20 uzvarām 21 spēlē, uzreiz iekļuva pusfinālā, bet komandas, kuras regulārajā čempionātā ieņēma otro līdz septīto vietu, ceturtdaļfinālā noskaidroja pārējās trīs pusfinālistes. Arī pusfinālā komandas cīnīsies sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks cīņa līdz vienas komandas trīs panākumiem.

Pamatturnīrā "Tenax" tika pie 40 punktiem, kamēr otrie ar 30 punktiem bija "Celtnieks". Tālāk ar 22 punktiem sekoja "Jūrmalas Sports", par punktu atpalika "Ogre"/"Miandum", bet vēl par punktu mazāk bija ASK/LSPA komandai.

Tikmēr 16 punkti bija "Vaiņodei", bet par punktu mazāk - "Latgols" handbolistiem. Savukārt pastarīte MSĢ/LAT-98 sezonas gaitā guva četrus punktus, taču jau sezonas sākumā bija zināms, ka šī komanda izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Iepriekšējos divus gadus par Latvijas čempioniem kļuva "Tenax". Pērn Dobeles komanda finālsērijā ar 3-0 uzvarēja "Celtnieks"/LSPA komandu.

Kā zināms, Latvijas čempionāts šosezon ir ieguva ģenerālsponsoru - sporta bāru "SynotTip".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!