Foto: floorball.lv
Pagājušās sezonas čempione "Betsafe"/"Ulbroka" sestdien kā pirmā sasniedza "Elvi Florbola līgas" izslēgšanas turnīra finālu vīriešiem.

Pusfināla sērijas piektajā mačā "Betsafe"/"Ulbroka" savā laukumā ar 11:7 (4:3, 3:2, 4:2) pieveica Kocēnu "Rubeni", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Edžus Ceriņš, kamēr trīs vārtus pievienoja Niks Ķuzulis. Savukārt "Rubenes" sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Atis Stepāns.

Šī mača pirmo desmit minūšu laikā vadībā paspēja atrasties gan viena, gan otra komanda, tomēr pēc Kārļa Bulāna un Emīla Birķa precīzajiem raidījumiem "Betsafe"/"Ulbroka" panāca 4:2. Savukārt 11.minūtē Stepāns samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tik vētrains turpinājums abu vienību izpildījumā gan nesekoja, bet vēlāk "Betsafe"/"Ulbroka" neļāva pretiniekiem panākt neizšķirtu, turklāt cīņas noslēgumā savu pārsvaru izdevās palielināt un sasniegt finālu.

Jau ziņots, ka sestdien vienas uzvaras attālumā no fināla nonāca "Valmiera", kas savā laukumā ar 9:5 (6:1, 1:2, 2:2) pārspēja Stalbes "Pārgauju", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

Šīs sērijas nākamā spēle, kas var būt arī pēdējā, notiks 7.aprīlī.

Jau vēstīts, ka "Betsafe"/"Ulbroka" ceturtdaļfinālā ar 4-1 apspēlēja Talsu NSS/"Krauzers", bet Kocēnu "Rubene" ar 4-2 pārspēja Cēsu "Lekringu". Savukārt "Valmiera" ceturtdaļfināla sērijā ar rezultātu 4-0 pārspēja "Ķekavu", bet "Pārgauja" ar 4-3 uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu "Lielvārdi"/"Fat Pipe".

Šajā sezonā "Elvi Florbola līgas" dalībnieku rindas papildināja "Ogres vilki" un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlēja galvaspilsētas komandas "Rīga" un "Rockets", tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas regulārajā turnīrā startēja 12 komandas. Igaunijas vienība nepretendēja uz dalību izslēgšanas sacensībās, tomēr tāpat tā palika aiz pirmā astotnieka.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti "Betsafe"/"Ulbroka" florbolisti, kuri finālmačā "Arēnā Rīga" ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā "Pārgauja" dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja "Valmieru", pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Virslīgas čempionāta fināls notiks 14. aprīlī "Arēnā Rīga", kad vīriem tiks aizvadīta cīņa arī par bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!