Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Valsts čempioni "Eži/LMT" "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa ceturtās kārtas trešajā spēlē pārliecinoši, ar 51:0 (34:0), uzvarēja LLU komandu, izcīnot astoto uzvaru deviņās spēlēs un ar 40 punktiem nostiprinoties regulārā čempionāta otrajā vietā.

Savukārt LLU piedzīvoja piekto neveiksmi septiņās spēlēs, bet ar 10 gūtajiem punktiem saglabāja piekto vietu turnīra tabulā.

"Spēle iznāca normāla. Sākumā laukumā laidām pieredzējušos regbistus, tad rezervistus. Mača pirmajā daļā mums bija izteiktāks pārsvars, bet pašās beigās LLU spēlētāji ilgāku laiku bija tuvu mūsu ieskaites laukumam, taču gūt goda punktus viņiem neizdevās," saka "Eži/LMT" treneris Juris Straume. "Mūsu jaunie regbisti izturēja sāncenšu spiedienu un cīnījās sekmīgi."


"Ar to sastāvu, kas bija mūsu rīcībā, var teikt, ka nospēlējām normāli," atzīst LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks. "Visi studenti pēc vasaras brīvdienām vēl nav atgriezušies Jelgavā, un mums pietrūka kādu septiņu vadošo spēlētāju. No otras puses, labi, ka pie vārda vairāk tika rezervisti. Viņiem tā bija laba pieredze. Mača sākumā "Eži" izcīnīja palielu handikapu, bet spēles beigās laukumā jau ritēja līdzīga cīņa, jo arī viņi pie vārda laida otro sastāvu. Mēs kādas trīs reizes bijām piecu metru attālumā no sāncenšu ieskaites laukuma, tomēr tā arī palikām tukšā. Žēl, ka neguvām prestiža punktus."

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā piektdien, 2. septembrī, Juglā "Eži/LMT" spēlēs pret "Livonia/Garkalne", sestdien, 3. septembrī, Vaidavā Valmieras "Fēnikss" uzņems LLU, bet svētdien, bet 4. septembrī, "Miesnieki/Ķekava" mērosies spēkiem ar RK "Baldone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!