Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ogre, 5.dec., LETA. Ļoti grūtu uzvaru "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas spēlē sestdien izcīnīja pēdējo divu gadu čempioni Dobeles "Tenax", kas ar 24:21 (14:10) izbraukumā pārspēja "Ogre"/"Miandum"/

"Tenax" komanda līdz šim bija izcīnījusi desmit uzvaras desmit spēlēs un atradās pārliecinošā līderpozīcijā, kamēr "Ogre/Miandum" desmit mačos bija tikusi pie piecām uzvarām. Pirms nepilniem diviem mēnešiem komandas jau bija tikušās Dobelē, kur "Tenax" uzvarēja ar graujošu 35:21. Turklāt šajā mačā ogrēniešiem nevarēja palīdzēt viens no līderiem Arvis Laganovskis, turklāt viņa brālis Artis spēlē iesaistījās tikai pirmā puslaika beigās.

Tomēr spēles sākums "Ogre"/"Miandum" izdevās teicams - divi Dzintara Dravnieka un pa vieniem Uvja Strazdiņa un Arta Kurmēna vārtiem ļāva pēc pirmajām sešām minūtēm izvirzīties vadībā ar 4:1. Lai gan "Tenax" pakāpeniski iespēlējās, ogrēniešiem izdevās saglabāt vadību līdz puslaika vidum. Turpinājumā dobelnieki veiksmīgi izmantoja mājinieku kļūdas, iegūstot vadību un pārliecinoši nostiprinot pārsvaru. Vienubrīd tas sasniedza +6, bet puslaiku "Tenax" noslēdza ar 14:10.

Otrā puslaika sākumā dobelnieki atjaunoja sešu vārtu pārsvaru (16:10), taču "Ogre"/"Miandum" negrasījās padoties - kopīgām pūlēm mājinieki deficītu samazināja uz pusi (17:14), bet puslaika vidū pēc Arta Laganovska metiena ogrēnieši pietuvojās līdz pat minimumam - 18:17. Lieliski Ogres vārtos darbojās Lauris Ozoliņš, atvairot vairākus septiņu metru soda metienus, savukārt Laganovskis un Kurmēns bija pa reizei precīzi laukuma otrā pusē, pēc ilgāka laika izvirzot mājiniekus vadībā ar 19:18 (izrāviens 5:0 laikā no 41. līdz 51.minūtei).

Divi vārti pēc kārtas "Tenax" ļāva atgūt vadību un turpinājumā spēle ritēja ļoti līdzīgi. Četras minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts (21:21), bet atlikušajā laikā ogrēnieši neizmantoja savas iespējas, dobelnieku vārtus lieliski nospēlēja Ivars Lācis, bet uzbrukumā precīzi bija Aleksandrs Krastiņš, Emīls Kurzemnieks un Nils Kreicbergs, nodrošinot čempioniem uzvaru ar 24:21.

Šī bija smagākā uzvara dobelniekiem šosezon. Līdzšinējās desmit spēlēs "Tenax" savus oponentus uzvarēja ar ne mazāk kā astoņu vārtu pārsvaru. Arī pērn "Tenax" handbolistiem izbraukumā pret Ogri klājās ļoti grūti, izcīnot uzvaras vien ar divu un četru vārtu pārsvaru.

Rezultatīvākais šoreiz uzvarētājiem ar pieciem vārtiem bija Andis Ērmanis. Savukārt "Ogre"/"Miandum" sastāvā to pašu paveica Strazdiņš.

"SynotTip" virslīgas kopvērtējumā pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamajiem 22 punktiem 11 spēlēs ir "Tenax" komanda, kurai ar 15 punktiem 12 cīņās seko "Celtnieks", kas par punktu apsteidz 11 mačus aizvadījušo ASK/LSPA.

Ceturtajā vietā ar 12 punktiem 11 spēlēs atrodas "Jūrmalas Sports", bet divus punktus mazāk iekrājusi "Ogre"/"Miandum". Pie astoņiem punktiem tikusi "Vaiņode", kurai sestā vieta. Pieci punkti ir Ludzas "Latgols" vienībai, bet MSĢ/LAT-98 cīnās bez punktiem, zaudējot visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šajā sezonā astoņas vīriešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru. MSĢ/LAT-98 komandas iegūtie tiks skaitīti kopvērtējumā, tomēr sezonas beigās tai nebūs tiesību piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Kā zināms, Latvijas čempionāts šosezon ir ieguvis ģenerālsponsoru - sporta bāru "SynotTip".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!