Foto: AFP/Scanpix/LETA
Etiopiešu skrējējs Seifu Tura un kenijiešu skrējēja Rūta Čepngetiča svētdien, 10. oktobrī, svinēja uzvaru Čikāgas maratonā.

Tura apsteidza amerikāni Geilenu Rapu, kurš uzvarēja Čikāgas maratonā 2017. gadā.

Etiopietis atrāvās no Rapa un kenijieša Ērika Kiptanuia skrējiena noslēdzošajā daļā un finišēja divās stundās sešās minūtēs un 12 sekundēs.

Šī bija Turas trešā uzvara klasiskajā 42,195 kilometru distancē. Iepriekšējās uzvaras viņš izcīnīja 2018. gadā maratonos Šanhajā un Milānā.

Raps finišēja ar laiku divas stundas sešas minūtes un 35 sekundes, bet Kiptanui – divas stundas sešas minūtes un 51 sekunde.

Sieviešu konkurencē Čepngetiča veica maratonu divās stundās 22 minūtēs un 31 sekundē.

Otrās vietas ieguvēja amerikāniete Emma Beitsa finišēja divās stundās 24 minūtēs un 20 sekundēs, bet labāko trijnieku noslēdza vēl viena amerikāniete Sāra Hola, kura veica distanci divās stundās 27 minūtēs un 19 sekundēs.

2020. gadā Čikāgas maratons tika atcelts. 2019. gadā sieviešu konkurencē uzvarēja kenijiete Brigida Kosgei, bet vīriešu konkurencē ātrākais bija kenijietis Lorenss Čerono.

Šosezon atlikuši divi "World Marathon Majors" maratoni – pirmdien sacensības norisināsies Bostonā, bet 7. novembrī būs skrējiens Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!