Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunā cīkstone Jekaterina Jermaļonoka piektdien izcīnīja bronzas medaļu Zviedrijā notiekošajā Eiropas kadetu čempionātā.

Cīņā par bronzu Latvijas sportiste, kura startē svara kategorijā līdz 40 kilogramiem, jau dueļa sākumā panāca 4:0, turpinājumā neļaujot vācietei Selīnai Mēnerei piecelties no paklāja. Duelis nebija aizritējis pat minūti, kad Jermaļonokai izdevās noguldīt pretinieci uz lāpstiņām un izcīnīt bronzas medaļu.

Savukārt cīņā par zeltu divu Rumānijas meiteņu duelī Jermaļonokas pāridarītaja pusfinālā Marija Aleksandra Čokleja nolika uz lāpstiņām savu tautieti Rokasnu Aleksandru Tifu. Tikmēr otrā bronzas finālā baltkrieviete Nastasja Kurišta ar 3:1 pieveica Krievijas pārstāvi Janu Jeršovu.

Vispirms Jermaļonoka, kura startē svara kategorijā līdz 40 kilogramiem, pirmajā cīņā pārspēja Gruzijas sportisti Guliko Arutinjani, noliekot pretinieci uz lāpstiņām. Sacensību ceturtdaļfinālā Jermaļonoka pieveica turcieti Havu Sālamu, un arī šoreiz Latvijas cīkstone pretinieci noguldīja uz lāpstiņām. Savukārt pusfinālā Jermaļonoka nonāca iedzinējos ar 0:10 pret Čokleju un pati tika noguldīta uz lāpstiņām.

Pērn Jermaļonoka izcīnīja zeltu Eiropas kadetu čempionātā svara kategorijā līdz 38 kilogramiem.

Piektdien startēja vēl divas Latvijas cīkstones - Elīna Ziediņa un Veronika Zujeva svara kategorijā līdz 60 kilogramiem piedzīvoja zaudējumus jau pirmajās cīņās. Sportistes no kvalifikācijas bija brīvas, taču abas cieta neveiksmi astotdaļfinālā.

Jau ziņots, ka otrdien zaudējumu pirmajos dueļos piedzīvoja arī brīvā stila cīkstoņi Valts Edvards Lutkevičs, Jevgēņijs Ostapko un Artjoms Šumakovs, bet ceturtdien neveiksmi pirmajā cīņā cieta arī Artūrs Karabans.

Eiropas čempionāts cīņas sportā kadetiem Stokholmā risināsies līdz svētdienai. Turpinājumā sacensības aizvadīs arī jaunie grieķu-romiešu stila cīkstoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!