Foto: Пресс-фото
Latvijas jaunā cīkstone Jekaterina Jermoļanoka ceturtdien triumfēja Serbijā notiekošā Eiropas kadetu čempionātā.

Svara kategorijā līdz 38 kilogramiem, kurā uz starta devās desmit sportistes, Jermoļanoka finālā ar 3:0 pārspēja Azerbaidžānas sportisti Zelfiru Alakbarli.

Kā ziņots, Jermoļanoka sacensības iesāka no ceturtdaļfināla, ar 10:0 pārliecinoši pieveicot vācieti Celīni Mēneri. Savukārt pusfinālā Jermoļanoka ar 13:2 bija pārāka arī pār Martinu Cešlaku no Polijas.

Vēl viena Latvijas sportiste Svetlana Romanovska, startējot svarā līdz 49 kilogramiem, jau kvalifikācijas kārtā ar 0-7 zaudēja Īdai Junsonei no Zviedrijas, dalību sacensībās noslēdzot.

Kā zināms, trešdien brīvajā cīņā puišiem svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Ivars Samušonoks piedzīvoja zaudējumu cīņā par dalību bronzas finālā. Noslēgumā Samušonoks ierindojās astotajā pozīcijā.

Tikmēr zaudējumus jau pirmajā kārtā piedzīvoja pieci citi Latvijas brīvā cīkstoņi.

Turpinājumā čempionātā startēs arī pieci grieķu-romiešu stila cīkstoņi no Latvijas.

Iepriekšējos divos gados Latvijas brīvā stila cīkstonis Alberts Jurčenko ieguvis bronzas godalgas pasaules čempionātā kadetiem, kā arī pērn viņš kļuva par Eiropas kadetu čempionāta sudraba medaļas ieguvēju.

Pirms Jermoļanokas panākuma vienīgo čempiona titulu pēdējo 15 gadu laikā Latvijai bija atnesusi Laura Skujiņa, kura Eiropas kadetu čempionātā triumfēja 2004.gadā, bet pēc trim gadiem sudraba godalgu izcīnīja pēdējo divu gadu Latvijas labākā cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Kopumā Latvijas cīkstoņi Eiropas kadetu čempionātā kopš 2000.gada izcīnījuši vienu zelta, četras sudraba un piecas bronzas medaļas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!