Foto: Publicitātes foto
Latvijas brīvā stila cīkstone Jekaterina Jermaļonoka piektdien Atēnās cīņā par kadetu pasaules čempionāta bronzas medaļu cieta pārliecinošu zaudējumu, sacensības noslēdzot piektajā vietā.

Jermoļonoka, kura startēja svara kategorijā līdz 46 kilogramiem, bronzas cīņā ar 0:6 zaudēja Ekvadoras pārstāvei Lusijai Jamiletai Jepesai-Gusmanai, kura cīņu noslēdza pirms laika, pretinieci noliekot uz lāpstiņām.

Jau vēstīts, ka piektdien rīta pusē Jermaļonoka gandarījuma turnīra cīņā pirmā raunda pēdējā sekundē ar žņaugšanas paņēmienu pārspēja amerikānieti Olīviju Šoru, tiekot pie iespējas cīnīties par bronzu.


Amerikāniete cīņu sāka daudz aktīvāk un jau pirmajās sekundēs Jermaļonoku noguldīja uz paklāja, kur turēja gandrīz visu pirmo minūti, nopelnot divus punktus, bet pēc nepilnām 70 sekundēm viņa bija vadībā ar 6:0. Pēc otrās reizes uz paklāja Jermaļonoka bija iedzinējos ar 4:8, bet pirmā raunda beigās pēdējās 15 sekundēs jau Latvijas cīkstone pārņēma iniciatīvu, nolika pretinieci uz lāpstiņām un pēdējā sekundē viņai tika fiksēta uzvara, kaut pēc rezultāta tobrīd Jermaļonoka atradās iedzinējos.

Jermaļonoka ceturtdien čempionātu sāka no otrās kārtas jeb astotdaļināla, kurā ar 9:6 tika uzveikta ukrainiete Edita Čemerdovska.

Vēlāk ceturtdaļfinālā Latvijas cīkstone ar 0:6 zaudēja Krievijas pārstāvei Jekaterinai Mihailovai, kura turpinājumā sasniedza finālu, līdz ar to Jermaļonokai bija iespēja startēt gandarījuma turnīrā.

Par pasaules kadetu čempioni šajā svara kategorijā kļuva japāniete Remina Jošimoto, kura finālā pārliecinoši ar 10:0 uzvarēja Mihailovu.

Pirms diviem gadiem Jermaļonoka tika kronēta par Eiropas čempioni kadetēm, bet pērn Vecā kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja bronzu.

Atēnās notiekošais pasaules čempionāts kadetiem ilgs līdz svētdienai, tomēr Jermaļonoka bija vienīgā Latvijas pārstāve sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!