Foto: Пресс-фото
Latvijas grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Jurkjans otrdien aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Brazīlijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem.

Latvijas sportists svara kategorijā līdz 60 kilogramiem astotdaļfinālā pieveica Kirgizstānas cīkstoni Rustamu Teišovu, bet ceturtdaļfinālā zaudēja Masuto Kavanam no Japānas.

Līdz ar to, lai kvalificētos gandarījuma turnīram, kurā būtu iespējams tikt pie bronzas godalgas, Jurkjanam bija jācer, ka japānis aizkļūs līdz sacensību finālam, tomēr viņš zaudēja pusfinālā. Noslēgumā Jurkjans tika klasificēts desmitajā pozīcijā starp 22 sportistiem.

Kā zināms, jūnija beigās notikušajā Eiropas junioru čempionātā Jurkjans zaudēja jau savā pirmajā duelī, neiekļūstot astotdaļfinālā.

Pasaules junioru čempionātā grieķu-romiešu cīņā Latviju trešdien pārstāvēs arī Ņikita Nasjuks, bet pēc tam gaidāmas sacensības brīvajā cīņā un sieviešu cīņā.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas cīkstone Jekaterina Jermoļanoka triumfēja Eiropas kadetu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!