Foto: Пресс-фото
Latvijas brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis piektdien piedzīvoja zaudējumu ASV azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Startējot svara kategorijā līdz 86 kilogramiem gulbenietis ar 1:12 piekāpās Magomedgadži Katijevam no Aizerbaidžānas.

Tiesa, ja Katijevs uzvarēs arī nākamajā cīņā un iekļūs finālā, Zvirbulim parādīsies iespēja pacīnīties par bronzas medaļām vai ceļazīmi uz nākamā gada vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Kā zināms, pirmajā kārtā Zvirbulis ar 4:3 uzveica bulgāru Aliaksandru Huštinu, bet astotdaļfinālā ar 14:1 uzvarēja itāli Aronu Kanevu.
Savukārt svara kategorijā līdz 97 kilogramiem Imants Lagodskis pirmajā kārtā ar 10:0 pieveica spāni Hektoru Rodrigesu Iglesiasu.

Tikmēr astotdaļfinālā Latvijas cīkstonis ar 0:5 zaudēja Mogamedam Musajevam no Kirgizstānas.

Jau vēstīts, ka Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva pasaules čempionātā ieņēma dalītu piekto vietu, kvalificējoties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Jau vēstīts, pirmdien zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Višņakovs. Latvijas sportists svara kategorijā līdz 75 kilogramiem pirmajā cīņā ar 0:3 piekāpās Gruzijas sportistam Zurabi Datunašvili, un nespēja iekļūt astotdaļfinālā.

Sacensības norisināsies līdz sestdienai. Katrā svara kategorijā labākie seši sportisti iegūs ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet pārējiem vēl būs iespēja sevi pierādīt kvalifikācijas sacensībās nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!