Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanādu pārstāvošais Latvijas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Mihails Cirkunovs izslēgts no prestižās UFC organizācijas.

Par to pirmdien ziņoja "Twitter" konts "UFC Roster Watch", kas automātiski pārrauga organizācijas cīkstoņu datubāzi. Kopumā pirmdien tika ziņots par 11 sportistiem, kuri izslēgti no UFC, tostarp Cirkunovs.

Cirkunovam pēdējās cīņās nebija klājies labi - četri zaudējumi pēc kārtas. Nesenākais piedzīvots oktobra vidū pussmagā svara kategorijas duelī pret amerikāni Alonzo Menifīldu.

Kopumā Cirkunovs bez uzvarām bijis vairāk nekā trīs gadus. Viņš UFC debitēja 2015. gada augustā, turklāt paveica to spoži, uzvarot pirmajās četrās cīņās. Pēc tam deviņos nākamajos dueļos gūti vien divi panākumi.

Profesionālajā MMA 35 gadus vecais Cirkunovs piedalījies 24 dueļos, kuros izcīnījis 15 uzvaras, no tām piecas - ar nokautu, bet astoņas - ar sāpju paņēmieniem.

Cirkunovs pirms aptuveni 20 gadiem kopā ar vecākiem emigrēja uz Kanādu, kur dzīvo arī pašlaik, tomēr saikni ar Latviju nav zaudējis un, piemēram, par debiju UFC savā tvitera kontā paziņoja latviski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!