Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības dēļ Latvijā no piektdienas ir ārkārtas situācija, līdz ar to praktiski apturēta visu sporta sacensību norise.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvā speciālo teksta tiešraidi par "Covid-19" ietekmi uz sabiedriskajiem pasākumiem, tajā skaitā sporta, un šo teksta tiešraidi var lasīt ŠEIT

Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda HK "Rīga" šobrīd cīnās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) "play-off" pret Jaroslavļas "Loko". Sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-0 vadībā ir "Loko", bet nākamais mačs Piņķos "Inbox" ledus hallē sestdien risināsies bez skatītājiem. Ja sērijā būs nepieciešama vēl viena spēle, tā 15. martā atkal notiks Piņķos bez skatītājiem.

Savukārt sacensības pagaidām apturējusi Latvijas Telpu futbola asocoācija (LTFA). "Optibet" Latvijas virslīgas un pirmās līgas čempionāta spēles pārceltas uz nenoteiktu laiku, bet vismaz līdz 14. aprīlim pārcelta jaunatnes čempionāta spēles, Latvijas skolu kausa sacensības un Latvijas Augstskolu sporta savienības Universiādes turnīra mačus. Līdz ar minēto sacensību pārcelšanu LTFA šogad nerīkos telpu futbola svētkus, kuri bija paredzēti 28. un 29. martā Rīgā.

Pirms tam jau par sacensību apturēšanu paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS), bet Latvijas Futbola federācija (LFF) pagaidām nav pieņēmusi galējo lēmumu par Latvijas virslīgas čempionātu. Sākotnēji LFF un virslīgas vadītāji vienojās par sezonas sākšanu bez skatītāju klātbūtnes, tomēr vēlāk paziņoja, ka piektdien LFF valde varētu lemt par sacensību atlikšanu.

Par dažāda līmeņa sacensību apturēšanu paziņojušas vēl vairākas sporta federācijas, līdz ar to Latvijā uz laiku praktiski nerisināsies nevienas nozīmīgas sporta sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!