Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc Covid-19 izslimošanas un slimības radīto blakņu dēļ sportista karjeru spiests beigt viens no perspektīvākajiem un atraktīvākajiem jaukto cīņas mākslu jeb MMA cīkstoņiem Hamzats Čimajevs, kurš bija iekļuvis prestižajā UFC seriālā.

"Gribu visiem pateikties par atbalstu manā ceļā. Domāju, ka es beidzu. Zinu, ka nesavācu jostu, bet tā man nav galvenā uzvara dzīvē. Varbūt tas jums liks vilties, bet sirds un ķermenis visu man saka priekšā," sociālajos tīklos norādīja čečenu izcelsmes zviedru cīkstonis, kuram ir tikai 26 gadi.

Čimajevs strauji "uzmirdzēja" MMA aprindās, pārsteidzot daudzus ar savu enerģiju un apbrīnojamo cīņassparu. MMA kopā viņam deviņās cīņās deviņas uzvaras, bet UFC seriālā Čimajevs paspēja aizvadīt trīs cīņas. Šīs trīs uzvaras UFC sacensībās Čimajevs guva 66 dienās, kas ir jauns UFC rekords, jo neviens līdz šim tik īsā laika periodā nebija aizvadījis trīs cīņas. Šajās trīs cīņās Čimajevs izlaida tikai divus sitienus (pēdējās divās cīņās nevienu sitienu), bet pa pretinieku ķermeni izdarīja 196 sitienus.

2020. gada decembra nogalē Čimajevs noslēdza jaunu, daudz izdevīgāku līgumu ar ietekmīgo menedžeri un UFC prezidentu Danu Vaitu. Tobrīd bija plānota Čimajeva cīņa pret vidēja svara ranga ceturto numuru Leonu Edvardsu, bet cīņa nenotika, jo britu sportists saslima ar Covid-19. Dažas dienas pēc jaunā līguma noslēgšanas ar Covid-19 jau saslima Čimajevs.

26 gadus vecais Čimajevs drīz vien sociālajos tīklos lepojās, ka uzveicis Covid-19 tikpat ātri, kā savus pretiniekus. Viņš aizvadīja arī publiskus treniņus, lai medijiem apliecinātu savas fiziskās spējas un fizisko stāvokli pēc slimības. Tomēr vēlāk izrādījās, ka tas bijis tikai PR gājiens, jo sportista ķermenis izjūt smagas sekas pēc Covid-19.

"Centāmies treniņus atsākt 9. februārī. Viņš uzstāja uz treniņiem, bet nekas nesanāca. Viņam bija ļoti slikti. Viņš nespēja pat notrenēties divus raundus pēc kārtas. Pēc pirmā raunda viņam jau bija nepieciešama atpūta," medijiem izteicās Čimajeva menedžeris Mahdi Šamass. "Viņš sāka klepot, sajutās slims. Mums ieteica veikt krūšu kurvja datortomogrāfiju, jo viņš sūdzējās par sāpēm šajā rajonā. Pēc viena no treniņiem viņam nebija pat spēka atgriezties viesnīcas numuriņā, viņš iemiga turpat viesnīcas vestibilā."

UFC vadītājs Vaits gan cer, ka Čimajevs atgūsies un tad pārdomās, lai atgrieztos oktagonā. "Domāju, ka Hamzats nebija pietiekami piesardzīgs. Ja ziniet viņa psiholoģiju, tad saprotiet, ka viņš jau citus neklausīs. Iespējams, viņš nedarīja to, ko viņam teica. Noteikti, ka viņš pienācīgā līmenī nerūpējās par savu veselību. Gribu izvilkt viņu pie īstiem ārstiem. Lai par viņu parūpējas, bet pēc tam sarīkosim viņam cīņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!