Foto: DELFI

Saistībā ar "Covid-19" izplatīšanos, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) pirmdien publiski aicināja atbildīgās iestādes ar likumu slēgt visus sporta objektus, informē LOK.

"Ņemot vērā novēroto sabiedrības bezatbildīgo rīcību daudzās pašvaldību un privātpersonām piederošās sporta bāzēs, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) pieprasa Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nekavējoši vērsties Krīzes vadības padomē un Valdībā, nolūkā panākt visu sporta objektu pilnīgu slēgšanu apmeklētājiem," teikts LOK paziņojumā.

Pagājušās nedēļas nogalē uz laiku tika slēgti "Elektrum Olimpiskais centrs", Daugavpils Olimpiskais centrs, Vidzemes Olimpiskais centrs, "Skonto" stadions un "Skonto" manēža, tomēr privātie sporta klubi un vairāku pašvaldību sporta objekti joprojām esot pieejami. Tāpēc LOK un LSFP aicina rast risinājumu visu sporta objektu slēgšanai, kamēr situācija valstī un pasaulē stabilizēsies.

Līdzīgi kā citas iestādes, arī LOK pārtrauc savu darbu klātienē un uz laiku slēdz savu ofisu.

"Pamatojoties uz valstī noteikto ārkārtējo situāciju, saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību, informējam, ka Latvijas Olimpiskās komitejas birojs ir slēgts un tas strādā attālināti no 17. līdz 31.martam. Nepieciešamības gadījumā, lūdzam, sazināties telefoniski - 67282461 vai rakstot e-pastu - lok@olimpiade.lv," teikts LOK paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!