Foto: AFP/Scanpix/LETA
Dānijas un Norvēģijas vīriešu handbola izlases trešdien iekļuva pasaules čempionāta pusfinālos, kur tiksies attiecīgi ar Francijas un Vācijas valstsvienībām.

Viena no turnīra saimniecēm un 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Dānija pamatturnīra II grupas noslēdzošajā mačā ar rezultātu 30:26 (13:13) pārspēja Zviedriju.

Dāņiem rezultatīvākais ar sešiem gūtiem vārtiem bija Mikels Hansens.

Dānija ar Franciju tikās arī Riodežaneiro olimpisko spēļu finālā, kurā ar 28:26 pārāki bija dāņi.

Tikmēr Norvēģija ar 35:26 (16:13) pārspēja Ungāriju. Norvēģiem pusfinālā stāsies pretī otra turnīra saimniece Vācija.

Pusfināli notiks piektdien Hamburgā.

Vēl šajā grupā Rīgas domes kausa ieguvēja Ēģipte Āfrikas derbijā ar 30:23 (15:10) pārspēja Tunisiju.

Šīs grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām uzvarētājai Dānijai bija desmit punkti, astoņi punkti bija Norvēģijai, bet seši - Zviedrijai. Tālāk ar trim punktiem sekoja Ēģipte un Ungārija, bet Tunisija palika bešā.

Pamatturnīra I grupā, kur pusfinālistes bija jau noskaidrotas, Vācija ar 31:30 (17:16) pārspēja Spāniju, pasaules čempione Francija ar 20:23 (11:11) piekāpās Horvātijai, bet kārtējo negaidīto uzvaru izcīnīja Brazīlija, kas ar 32:29 (15:15) uzveica Islandi.

I grupā ar deviņiem punktiem uzvarēja Vācija, otrā ar septiņiem punktiem bija Francija, tālāk ar sešiem punktiem bija Horvātija, bet aiz tās ar četriem punktiem - Spānija un Brazīlija. Turnīra tabulu noslēdza Islande, kas palika bešā.

Pasaules čempionātā handbolā 24 izlases sākotnēji bija sadalītas četrās grupās pa sešām komandām katrā. Turnīra otrajai fāzei kvalificējās katras grupas trīs spēcīgākās vienības, tādējādi izveidojot vēl divas grupas pa sešām komandām, turklāt tika ņemti vērā rezultāti pret pārējām nākamajā kārtā iekļuvušajām komandām. No šīm grupām jau vairs tikai divas spēcīgākās iekļuva pusfinālā, pēc tam arī noskaidrojot šī gada pasaules čempioni, kas iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem par pasaules čempioni kļuva Francija, kas finālā pārspēja Norvēģiju.

Latvijas valstsvienība šim pasaules čempionātam nekvalificējās, jo savā grupā palika otrā aiz Lietuvas un nekvalificējās izšķirošajai "play-off" kārtai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!