Foto: LETA
Jau vairākus mēnešus ir skaidrs, ka apjomīgais stadiona "Daugava" projekts netiks realizēts līdz 2022. gada nogalei, kā plānots, tāpēc termiņš pagarināts līdz 2023. gada beigām, noskaidroja portāls "Delfi".

2017. gadā iesākās vērienīgais "Daugavas" stadiona vērienīgais attīstības jeb Grīziņkalna kultūra un sporta kvartāla teritorijas revitalizācijas projekts. Sākotnēji projekta attīstītāji solīja, ka "visu sporta objektu izbūve tiks paveikta līdz 2022. gadam", vēlāk kā termiņš parādījās 2022. gada nogale, bet tagad projekts ievilcies par vēl vienu gadu.

Izglītības un zinātnes ministrija, kuras paspārnē atrodas VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"", aicināja vērsties pie Kultūras ministrijas, kas piesaistīja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Kultūras ministrijas Eiropas Savienības fondu departamenta direktore Zanda Saulīte apstiprināja, ka "Daugavas stadiona" projekts ir pagarināts līdz 2023. gada nogalei.

"Kultūras ministrija īsteno ES fondu darbības programmas specifiskā atbalsta mērķi 5.6.1. "Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu", kurā viens no projektiem ir Daugavas stadiona (Grīziņkalna kultūra un sporta kvartāla) teritorijas revitalizācija (proj. Nr.5.6.1.0/17/I/001). Specifiskā atbalsta mērķa Ministru kabineta noteikumu nosacījumi atļauj īstenot projektus līdz 2023.gada beigām. Projektā Nr.5.6.1.0/17/I/001 ir plānots projekta īstenošanas termiņa pagarinājums līdz 31.12.2023. Termiņa pagarināšanai ir saņemts MK saskaņojums, savukārt projekta līguma grozījumus finansējuma saņēmējs (VSIA "Daugavas stadions") vēl gatavo," uz portāla "Delfi" jautājumu par termiņa pagarinājumu atbildēja Saulīte.

2018. gadā "Daugavas stadionā" tika noslēgta pirmā kārta, atjaunojot tribīnes, kurās tagad ir 10 000 skatītāju ietilpība. Tomēr no sākotnējiem grandiozajiem plāniem "Daugavas stadiona" projekta turpinājumā bija jāatsakās un šobrīd skaidrs, ka daudz kas no projekta prezentācijā solītā netiks realizēts.

"Daugavas stadiona attīstības risinājums iekļauj šādus sporta infrastruktūras objektus: vieglatlētikas arēnu treniņu un sacensību vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukumu, bobsleja starta estakādi, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu treniņu norisei, vieglatlētikas manēžu vieglatlētikas treniņiem un sacensībām, treka riteņbraukšanas un komandu sporta spēļu treniņiem, kā arī fitnesa, bodibildinga u. c. sporta veidu vajadzībām, multifunkcionālu halli basketbola treniņiem un sacensībām, kā arī citu komandu sporta spēļu sacensību norisei, ledus halli hokeja, daiļslidošanas un kērlinga treniņu un sacensību vajadzībām. Tāpat teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība, paredzot telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai, birojiem un tādiem sporta veidiem kā cīņas sports, bokss, taekvondo, džudo u. c. Visu sporta objektu izbūve tiks paveikta līdz 2022. gadam," 2017. gada vasarā, uzsākot tribīņu pārbūvi, solīja "Daugavas stadions".

Ceturtdien, 13. oktobrī, portālā "Delfi" lasi plašāku materiālu par "Daugavas" stadiona attīstību, projektu realizāciju un likstām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!