Foto: Emīls Desjatņikovs
Modernākajā sporta arēnā Latvijā - rekonstruētajā un atjaunotajā stadionā "Daugava" uzsākta projekta otrās kārtas īstenošana, kurā tiks būvēta ledus halle, atjaunots centrālais sporta laukums futbolam un vieglatlētikai, bet tam sekos vieglatlētikas manēža, informēja projekta koordinatore Laura Matusēviča.

Projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" komanda ir uzsākusi otrās kārtas īstenošanu, kuras ietvaros tiek izsludinātas iepirkumu procedūras ledus halles būvprojekta minimālā sastāvā izstrādei un būvniecības ieceres - apliecinājumu kartes izstrādei stadiona centrālā sporta laukuma atjaunošanai. Līgumus plānots noslēgt jau novembrī. Savukārt, 2018.gada nogalē tiks izsludināts iepirkums par vieglatlētu ilgi gaidītās vieglatlētikas manēžas būvprojekta minimālā sastāvā izstrādi.

"2021.gada Pasaules čempionātu hokejā sagaidīsim ar jaunu ledus halli, kurā paredzēti divi ledus laukumi treniņu vajadzībām un 600 skatītāju sēdvietas. Lai gan esam saņēmuši daudz atzinību no sporta nozares pārstāvjiem un kultūras pasākumu organizatoriem par projekta pirmajā kārtā rekonstruēto Rietumu tribīni un jaunuzceltajām Dienvidu un Ziemeļu tribīnēm, bieži radās jautājumi, vai esošie vieglatlētikas skrejceļi un centrālais futbola laukums paliks esošajā izskatā un netiks rekonstruēti. Varam vieglatlētikas un futbola entuziastiem apliecināt, ka šo sporta veidu infrastruktūra tiks atjaunota pilnībā. Futbola laukumam būs apsildāms zāliens un jauna laistīšanas sistēma, kura nodrošinās laukuma laistīšanu ar lietus ūdeni un uzkrās to īpašos rezervuāros. Arī vieglatlētikas skrejceļi un sektori piedzīvos ievērojamas pārmaiņas, lai pilnībā atbilstu IIAF II būvniecības kategorijas laukumam." norāda Daugavas stadiona valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Attīstot vīziju par Daugavas stadiona teritorijas konceptu, starptautiski atzīti arhitekti no Vācijas, Nīderlandes un Lietuvas, ar lielu pieredzi sporta būvju projektēšanā visā pasaulē, sniedza rekomendācijas, izstrādāja vadlīnijas, kā arī izteica priekšlikumus ilgtspējīgiem risinājumiem, lai kultūras un sporta kvartāla teritorijas attīstības un apbūves projektu risinājumi veidotu vienotu un funkcionālu vidi. Visi projektēšanas risinājumi atbildīs Rīgas pilsētas vēsturiskā centra un UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzības zonas prasībām.

Rekonstruētā "Daugavas" stadiona pirmā kārtā svinīgi tika atklāta 2018. gada 28. maijā. Tās laikā rekonstruēja rietumu tribīni un iekštelpas, kā arī uzbūvēja ziemeļu un dienvidu tribīni. Rekonstrukcijas laikā stadiona ietilpība tika palielināta līdz 10 461 sēdvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!