Foto: Publicitātes foto

Pateicoties valsts nodrošinājumam, Daugavpils Olimpiskajam centram izdevās pasargāt savus darbiniekus no darba zaudēšanas un algas samazinājuma, informēja centra vadība.

"Ieviešot valstī ārkārtas situāciju šā gada martā, līdzīgi kā citi Olimpiskie centri un sporta infrastruktūras objekti, mēs bijām spiesti uz diviem mēnešiem apturēt darbību. Ārkārtas situācijas laikā esam zaudējuši lielu daļu ieņēmumu, tomēr savlaicīgi spējām pieņemt efektīvus lēmumus un minimizēt potenciālos zaudējumus," skaidroja Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis Vladimirs Šteinbergs.

"Šo divu dīkstāves mēnešu periodā mums ir izdevies saņemt valsts nodrošināto pabalstu 35 no 46 darbiniekiem, un, pateicoties tam, neesam atlaiduši nevienu darbinieku un neesam samazinājuši atalgojuma apjomu," gandarīts bija Šteinbergs.

Ārkārtas situācijas laikā Daugavpils Olimpiskajā centrā veikti baseina apkopes darbi, ko parasti veic vasarā, un tā rezultātā pēc ārkārtas situācijas prasību mīkstināšanas un atcelšanas Olimpiskajā centrā strādā vienīgais peldbaseins reģionā, un tas būs atvērts arī visu vasaru. Peldbaseins ir ļoti pieprasīts, tajā trenējas gan reģiona sporta skolu audzēkņi, gan veterāni un invalīdi, gan citas iedzīvotāju grupas. Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar Daugavpils pilsētas vadību, šobrīd Daugavpils Olimpiskā centra baseinu apmeklē ap 1000 cilvēku nedēļā, kas ir augstākais rādītājs jūnija mēnesī, salīdzinot ar jūniju iepriekšējos gados.

"Lielu atbalstu aktuālās informācijas apritē ārkārtas situācijas laikā sniedza Latvijas Olimpiskā komiteja, kas konsultējot šajā neierastajā situācijā, palīdzēja pieņemt pareizos lēmumus. Šobrīd nākotnē raugāmies ar optimismu, un, ja mūsu sadarbība ar Daugavpils pilsētas pašvaldību arī turpmāk būs tikpat veiksmīga, kā līdz šim, ar lielu varbūtību var teikt, ka 2020.gadu spēsim noslēgt bez zaudējumiem," cerību pauda Šteinbergs.

Daugavpils Olimpiskais centrs ir viens no sešiem lielajiem Olimpiskajiem centriem, kas tika uzcelti, izmantojot valsts garantēto aizdevumu, un pilda nozīmīgu sporta attīstības funkciju reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!