"Dinaburg" futbolisti sestdien Daugavpilī ar 1:0 (1:0) uzvarēja Šveices "Wil" Eiropas futbola federācijas (UEFA) "Intertoto" kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā spēlē, vēsta http://www.sportsnews.lv.
Turnīra otrajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, un atbildes mačs notiks 29.jūnijā Šveicē.

Uzvaras vārtus Daugavpils komandai 29. minūtē guva Dmitrijs Čugunovs.

Viesi pirmie aprada ar lietaino laiku, un "Wil" futbolisti no pirmajām minūtēm vairāk kontrolēja bumbu, bet Daugavpils spēlētājiem nācās cīnīties aizsardzībā. Taču, neraugoties uz "Dinaburg" vārtsarga Sergeja Diguļova nervozitāti, Šveices komanda netika pie vārtu guvuma, un laukuma saimnieki arvien biežāk parādījās pretinieku laukuma pusē.

Rezultātu "Dinaburg" izdevās atklāt ar praktiski pirmo bīstamo sitienu pa vārtiem, kad Čugunovs kritienā ar galvu noslēdza Alekseja Boruna centrējumu. Līdz puslaika beigām "Dinaburg" pārsvaru varēja palielināt Aleksejs Kostenko un Jurģis Pučinskis, tomēr abās bīstamajās situācijās sitieni nebija pietiekami precīzi.

Otrajā puslaikā iniciatīvu pārņēma Šveices komanda, un "Dinaburg" galveno uzmanību līdz pat spēles beigām veltīja aizsardzībai. Lai gan viesu uzbrukumi nebija izcili bīstami, "Dinaburg" mēģinājumi atbildēt ar pretuzbrukumiem izrādījās nesekmīgi.

"Intertoto" kausā 60 komandas sacenšas par trim ceļazīmēm, kas ļaus turpināt starptautisko sezonu UEFA kausa izcīņā. Atkarībā no valstu ranga klubi turnīrā iesaistās atšķirīgās kārtās. Turnīrā ir piecas kārtas, taču, tā kā tiek noteiktas trīs spēcīgākās komandas, nav arī viena uzvarētāja.

"Dinaburg" Latvijas čempionāta virslīgā patlaban ieņem ceturto vietu, bet "Wil" futbolisti Šveices meistarsacīkstēs izcīnīja 8. vietu.

"Intertoto" kausa izcīņā var startēt tās komandas, kas pēc nacionālo čempionātu noslēguma ir palikušas pēc tiem klubiem, kam izdevās nodrošināt startu Čempionu līgā un UEFA kausa izcīņā.

"Intertoto" kausa izcīņas spēle:

"Dinaburg" - "Wil" 1:0 (1:0)

Vārtus guva: Čugunovs (29.)

Brīdinājumi: Pučinsks (80.) "Dinaburg"

Tiesnesis: Zbigņevs Marčiks (Polija)

"Dinaburg": Diguļovs, Pučinsks (Markovs, 81.), Šumilovs, Logins, Čugunovs, Sokolovs, Boruns, Kohans (Krikļivijs, 72.), Sanjē (Koļcovs, 27.), Kostenko, Dorošs

"Wil": Benejs, Mangjarati, Montandons, Romano, Rendijs, de Souza, Kalla (Elksters, 79.), Nuši, Lustrinnelli, Dilavers, Ksels (Almerī, 59.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!