Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 sezonas ceturtais posms, kas risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku ielās, pirmo reizi risināsies pēc jaunā formāta, kurā notiks divas kvalifikācijas sesijas un divi sacīkšu braucieni. Paredzams, ka šis formāts būs saistošs līdzjutējiem, bet radīs galvassāpes komandām.

Sacensības Baku ielu trasē būs pirmās šosezon ar sprinta sacīksti. Jaunievedums skar tieši sprintu, un pirmo reizi risināsies kvalifikācija sprinta sacensībām. Sprinta sacīkstes F-1 kalendārā iekļautas kopš 2021. gada, bet čempionāta vadība turpina "taustīties" ar pareizo formātu.

Piektdien pusdienlaikā Baku risināsies vienīgā stundu garā brīvo treniņbraucienu sesija, bet pulksten 16.00 risināsies kvalifikācija svētdien gaidāmajām sacensībām. Savukārt sestdiena tiks veltīta sprintam – vispirms pulksten 11.30 notiks sprinta kvalifikācija, bet sprinta sacīkste sāksies pulksten 16.30.

Galvenā "Grand Prix" sacīkste risināsies svētdien, un tās sākums būs pulksten 14.00.

Sprinta kvalifikācijas jeb oficiāli "sprinta izslēgšanas" ("sprint shootout") formāts būs līdzīgs jau ierastajam kvalifikācijas formātam, tikai tas būs īsāks. Pirmā kvalifikācijas daļa būs 12 minūšu ilga, otrā – 10, bet trešā – astoņas minūtes ilga. Pirmajā un otrajā daļā pilotiem būs jāizmanto vidējā sastāva riepas, bet trešajā – mīkstā sastāva riepas.

100 kilometru sprinta sacensībās punkti arī turpmāk tiks piešķirti TOP 8 pilotiem, uzvarētājam saņemot astoņus punktus, bet katrā nākamajā pozīcijā finišējušie saņems par punktu mazāk.

Tomēr ne visiem šī ideja ir iepatikusies. "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka šāda formāta debija tādā trasē kā Baku, ir smieklīga.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!