Foto: Publicitātes foto

Dobeles "Tenax" handbolisti un LSPA handbolistes sestdien ar uzvaru sāka "SynotTip" handbola virslīgas finālsēriju.

"Tenax" mājas zālē pārliecinoši pieveica "ASK Zemessardze"/LSPA ar 43:25 (22:12).

Pašā spēles sākumā vadībā divreiz ar vienu vārtu starpību pabija arī viesi, taču jau drīz pēc tam mājinieki guva sešus vārtus pēc kārtas, pēc Nila Kreicberga metiena 13.minūtē panākot 9:3.

Dobeles komandā pa sešiem vērtiem guva Ņikita Pančenko, kurš realizēja visus četrus septiņu metru soda metienus, Kreicbergs, Ričards Juzups un Emīls Kurzemnieks.

Viesiem ar sešiem vārtiem atbildēja Kristers Ozols, kurš realizēja abus septiņu metru soda metienus.

Orā sērijas spēle notiks pēc nedēļas Rīgā.

Pusfinālā dobelnieki ar 2-0 pārspēja MSĢ un "ASK Zemessardze"/LSPA ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār ogrēniešiem.

Jau ziņots, ka bronzas medaļas piektdien ieguva "Ogre"/"Hydrox", kas viesos ar 38:35 pārspēja Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) vienību, sērijā līdz divām uzvarām panākot 2-0.

Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas norisinājās līdz diviem vienas komandas panākumiem, kamēr čempioni tiks noskaidroti sērijā līdz trim uzvarām.

Pagājušajā sezonā Dobeles "Tenax" finālā ar 3-0 uzvarēja "Ogri".

Tikmēr sieviešu čempionāta pirmajā fināla cīņā sestdien Ludzas "Latgols" mājās ar 23:24 (13:13) piekāpās LSPA vienībai.

Spēles sākumā viešņas panāca 5:1 pārsvaru, taču mājinieces panāca LSPA komandu 70 sekundes pirma pārtraukuma pēc Lauras Rutkovskas metiena (12:12).

Otrajā puslaikā nevienai no komandām līdz pat 49.minūtei neizdevās iegūt lielāku pārsvaru par vieniem vārtiem. Sintija Veide ar 22:20 vadībā izvirzīja rīdzinieces.

Mājinieces atspēlējās, taču nepilnas divas minūtes līdz mača beigām izšķirošos vārtus guva Veide.

Mājiniecēm Rutkovska izcēlās ar septiņiem gūtiem vārtiem, bet LSPA vienībā pa sešiem vārtiem iemeta Līga Bīriņa un Kristīne Dzenīte.

Otrā sērijas spēle notiks pēc nedēļas Rīgā, bet svētdien otro spēli cīņā par bronzas medaļām Dobelē aizvadīs REIR/Dobeles Sporta skola un Stopiņu PHK.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā cīņā REIR/Dobeles Sporta skola piektdien viesos ar 28:27 pārspēja Stopiņu PHK komandu un sērijā līdz divām uzvarām ieguva vadību - 1-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!