"SynotTip" Latvijas handbola virslīgā piektdien panākumu pirmajā pusfināla sērijas mačā guva valsts vicečempione Dobeles "Tenax", kas savās mājās ar rezultātu 35:26 (19:13) pārspēja Ludzas "Latgols" vienību.

Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām Dobeles klubs izvirzījās vadībā ar 1-0.

Dobeles komanda spēli sāka praktiski labākajā sastāvā, jo vienīgais būtiskais iztrūkums bija Ņikita Pančenko. Ludzas rindās savukārt ģimenes apstākļu dēļ nespēlēja uzbrukuma līderis Jānis Pavlovičs, kā arī talantīgais Guntis Piļpuks, kurš devies pārbaudē uz Dāniju.

Spēles ievadā abas vienības apmainījās ar vārtu guvumiem, taču pakāpeniski iniciatīvu pārņēma laukuma saimnieki. "Tenax" īsu brīdi pirms puslaika beigām ieguva septiņu vārtu pārsvaru, bet puslaiku noslēdza ar rezultātu 19:13.

Otrā puslaika sākumā Ludzas vienība rezultāta starpību samazināja līdz mīnus trīs, taču tas nebija uz ilgu laiku, jo "Tenax" veica izrāvienu, kas ļāva iegūt deviņu vārtu pārsvaru. Vēl gan "Latgols" spēlētājs Vitālijs Borisenko guva četrus vārtus pēc kārtas, kas viesiem ļāva sadeldēt rezultāta deficītu, tomēr mača beigu daļā dobelnieki atkal atrāvās un svinēja uzvaru ar 35:26.

Uzvarētājiem pa astoņiem vārtiem guva Nils Kreicbergs un Austris Tuminskis, bet "Latgols" rindās sešas reizes precīzs bija Normunds Seņkāns, bet piecus vārtus iemeta Borisenko.

Sestdien plkst.17 Ludzā tiks aizvadīta sērijas otrā spēle. Ja Dobeles vienība izcīnīs uzvaru, tā iekļūs finālā, bet ja sērijā būs nepieciešama trešā spēle, tā 7.aprīlī risināsies Dobelē.

Otrā pusfināla duelī spēkiem mērosies pašreizējā čempione Rīgas "Celtnieks" un "Ogre"/"Miandum". Pirmais mačs šajā duelī paredzēts svētdien.

"Tenax" un "Celtnieks" kā divas labākās pamatturnīra komandas uzreiz iekļuva pusfinālā, kamēr "Latgols" ceturtdaļfinālā divu maču summā ar 62:52 uzvarēja ASK/LSPA, bet "Ogre"/"Miandum" summā ar 75:49 sagrāva "Vaiņodi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!