Foto: Publicitātes foto

Dobeles "Tenax" komanda svētdien izcīnīja uzvaru Baltijas Handbola līgas spēlē, kamēr zaudējumus piedzīvoja "Ogre"/"Hydrox" un Ludzas "Latgols" vienības.

Dobeles handbolisti savā laukumā ar rezultātu 35:28 (15:15) pārspēja Viļņas "Svieša" klubu.

Uzvarētājiem desmit vārtus guva Antons Šuleiko, bet pa septiņām bumbām pretinieku vārtos ieraidīja Nils Kreicbergs un Andis Ērmanis. Viesiem septiņi vārti bija Domantam Pukam.

Tikmēr ludzānieši savu tribīņu priekšā ar 34:40 (14:24) atzina igauņu komandas "Kehra"/"Horizon Pulp&Paper" pārākumu.

Pārliecinoši rezultatīvākais mājiniekiem ar 13 gūtiem vārtiem bija Eduards Malahovs, bet septiņus precīzus metienus izpildīja Renārs Grebeņņikovs. "Latgols" komandu 19 reizes sarūgtināja Sigmars Sērmans.

Vēl pārliecinošāku zaudējumu cieta ogrēnieši, kas mājās ar 22:40 (8:20) piekāpās Pelvas "Serviti".

Ogres komandai piecus vārtus guva Artūrs Lazdiņš, bet viesiem pa septiņiem nekļūdīgiem raidījumiem bija Sanderam Sarapū un Karlam Ērikam Uibo. Pelvas komandu pārstāvošais latvietis Artūrs Meikšāns trīsreiz meta pa vārtiem un vienreiz bija precīzs.

Dobeles vienība turnīra tabulā ar 19 izcīnītiem punktiem 15mačos ierindojas ceturtajā vietā. "Ogre"/"Hydrox" ar izcīnītiem astoņiem punktiem 14 spēlēs atrodas 12. vietā, bet Ludzas "Latgols", kas punktus 14 mačos nav izcīnījis, ir pēdējā vietā.

Šosezon Baltijas Handbola līgā ir 13 komandas. Igaunijai un Lietuvai ir piecas vienības. Igaunijai tās ir "Tapa", "Viljandi", Rāsiku "Mistra", "Kehra" un Pelvas "Serviti", Lietuvu pārstāv Alītas "Varsa - Stronglasa", Kauņas "Granitas - Karys", Klaipēdas "Dragunas", Viļņas "Šviesa" un "Vilnius", bet Latviju - iepriekšējās sezonas Latvijas čempione Dobeles "Tenax", "Ogre"/"Hydrox" un Ludzas "Latgols". Šosezon nevienā no turnīriem nestartē viena no pēdējo sezonu vadošajām pašmāju komandām Rīgas "Celtnieks".

Par iepriekšējās sezonas līgas uzvarētājiem kļuva Klaipēdas "Dragunas", kas finālā uzvarēja Viļņas "Švieša".

Latvijas komandas - Dobeles "Tenax", Rīgas "Celtnieks", "Ogre" un Ludzas "Latgols" - Covid-19 ierobežojumu dēļ bija spiestas pārtraukt dalību līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!