Foto: handball.lv
Dobeles "Tenax" komanda sestdien otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioniem handbolā.

"SynotTip" Latvijas vīriešu virslīgas finālsērijas trešajā spēlē "Tenax" savā laukumā ar 35:27 (16:14) uzvarēja Rīgas "Celtnieku", sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-0.

Noslēdzošajā sērijas mačā "Tenax" labā 12 vārtus iemeta Oskars Arājs, kamēr "Celtnieks" rindās astoņas reizes precīzs bija Artis Kurmēns.

Lai arī mača pirmajās minūtēs iniciatīva piederēja "Celtnieks" handbolistiem, kuri bija ieguvuši nelielu vadību, kopumā cīņa ritēja punkts punktā. Savukārt pirmā puslaika beigās "Tenax" ieguva iniciatīvu un atpūtā devās ar divu vārtu pārsvaru - 16:14. Otro puslaiku Dobeles komanda sāka ļoti apņēmīgi un panāca 22:16 vadību. Pēc tam gan rīdzinieki atbildēja ar trim vārtiem pēc kārtas, tomēr "Tenax" handbolisti spēja uzvaru nosargāt un guva panākumu arī sērijas trešajā cīņā.

Pēdējo sešu gadu laikā "Tenax" par valsts čempioniem kļuvuši piecas reizes.

Ludzas "Latgols" komanda sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā līdz virslīgas bronzai, jo savā laukumā ar 20:19 (8:7) uzvarēja "Ogri", sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-1.

Sērijas nākamais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks jau svētdien Ogrē.

Pirms tam pusfinālā "Tenax" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pieveica "Ogri", bet "Celtnieks" ar tādu pašu rezultātu apspēlēja "Latgolu". Savukārt ceturtdaļfinālā "Latgols" divu maču summā ar 57:47 uzvarēja "Vaiņodi", bet "Ogre" ar 59:58 apspēlēja "Jūrmalas Sportu".

Tikmēr piekto vietu virslīgā sestdien izcīnīja "Jūrmalas Sports", kas viesos ar 35:33 (16:14) uzvarēja ASK/LSPA komandu. Uzvarētājiem 11 vārtus iemeta Māris Grēberis.

Jūrmalnieki noslēdza sezonu piektajā vietā, sestā bija "Vaiņode", bet septītā - ASK/LSPA.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!