Ar pārliecinošu uzvaru Latvijas handbola čempionāta centrālo pusfināla dueli sestdien iesāka Dobeles "Tenax" komanda, kas ar 38:28 (19:14) izbraukumā pieveica iepriekšējo divu sezonu valsts spēcīgāko komandu Ludzas "Latgols".

Mačs starp abām pagājušās sezonas finālistēm šoreiz izvērtās bez lielas intrigas. Jau divdesmitajā minūtē viesi izvirzījās vadībā ar 12:8, bet vēlāk savu pārsvaru tikai palielināja.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 11 gūtajiem vārtiem bija Arvis Juzups, septiņas reizes precīzi meta Ēriks Blūms, bet sešas reizes atzīmējās Oskars Arājs.

Savukārt "Latgols" komandā pa sešiem vārtiem guva Austris Tuminskis un Vitālijs Borisenko.

Sērijā līdz divām uzvarām "Tenax" izvirzījās vadībā ar 1-0. Nākamā spēle pēc nedēļas notiks Dobelē, kur nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīts arī trešais mačs.

Pērnā gada Latvijas čempionāta finālsērijā "Latgols" spēja atspēlēties no iedzinējiem un tika pie panākuma ar rezultātu 3-2.

Kā ziņots, otru pusfināla sēriju piektdien ar panākumu iesāka "Ogres" komanda, kas ar rezultātu 29:27 (12:12) savā laukumā uzveica "Celtnieks"/LSPA vienību. Vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 24:24, tomēr nākamos trīs vārtus guva mājinieki, noturot pārsvaru līdz pat cīņas beigām.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 11 gūtajiem vārtiem bija Arvis Laganovskis, bet deviņas reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Arnolds Straume.

Savukārt "Celtnieks"/LSPA komandā pa pieciem vārtiem guva Artis Laganovskis un Artis Kurmēns.

Šajā sērijā nākamais mačs notiks Rīgā.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā vīriešiem otro gadu pēc kārtas triumfēja Ludzas "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!