"SynotTip" Latvijas handbola virslīgas čempione Dobeles "Tenax" trešdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 43:38 (25:20) uzvarēja savu pēdējo gadu principiālo pretinieci Rīgas "Celtnieks" komandu.

Dobelniekiem ar astoņiem vārtiem rezultatīvākais bija Māris Veršakovs, pa septiņiem precīziem metieniem bija Nilam Miķelsonam un Egilam Politeram, bet sešas reizes izcēlās Andis Ērmanis un Oskars Arājs.

Viesiem 13 vārtus iemeta Aļaksejs Haisa, septiņreiz dobelniekus pārspēja Artūrs Kļaviņš, bet seši nekļūdīgi raidījumi bija Aļaksandram Patcikailikam.

Dobelnieki spēles pirmajās minūtēs izvirzījās vadībā ar 4:1, bet puslaika turpinājumā viesi pāris reizes pietuvojās līdz divu vārtu deficītam. Pēc nospēlētās pusstundas "Tenax" bija vadībā ar 25:20 un arī spēles otrajā daļā bija drošā vadībā, svinot rezultatīvu uzvaru.

Vēl trešdien "Ogre" viesos ar rezultātu 29:23 (19:11) guva virsroku pār "Jūrmalas Sports" handbolistiem.

Ogrēniešiem astoņus vārtus guva Arvis Laganovskis, seši vārti bija viņa dvīņubrālim Artim, bet mājiniekiem pa sešiem iemeta Edgars Grīnbergs un Dairis Adamaitis.

Latvijas čempionāta līdere ar 16 punktiem desmit mačos ir "Ogre", kam ar desmit punktiem piecās un sešās spēlēs seko Dobeles "Tenax" un Rīgas "Celtnieks", bet pie astoņiem punktiem septiņās un deviņās cīņās tikušas Ludzas "Latgols" un "Vaiņodes" komandas.

Tālāk ar četriem punktiem septiņos dueļos seko"Jūrmalas Sports", četri punkti desmit mačos ir MSĢ/LAT-2000, bet divi punkti astoņās cīņās - ASK/LSPA vienībai.

Janvāra beigās Latvijas vīriešu handbola izlase pirmo reizi vēsturē spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pastāv iespēja, ka šajā laikā nespēlēs tikai vadošās komandas "Tenax" un "Celtnieks", bet citām vienībām mači varētu notikt.

Izspēles formāts virslīgā vīriešiem paliks nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīs divas spēles katra ar katru, pēc kā dalīsies divos četriniekos - 1.-4.vieta un 5.-8.vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. MSĢ/LAT 2000 arī šogad startēs ārpus konkurences un par medaļām necīnīsies.

Iepriekšējā sezonā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas "Celtnieks" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!