Foto: F64

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, piektdien Liepājā atklājot Latvijas III Olimpiādi, uzsvēra, ka sportā mazās valstis var uzvarēt lielvaras, informē Valsts kanceleja.

"Sports ir dinamika, aizrautība un spēks. Cilvēks sportojot sasniedz savu spēju robežas un tad - pierāda, ka spēj vēl vairāk. Sports nozīmē smagu darbu un maksimālu koncentrēšanos izšķirīgā brīdī," savā uzrunā teica Ministru prezidents. "Sportā mazas valstis var mēroties spēkiem ar lielvarām un tās uzvarēt – Pekinas olimpiskajās spēlēs to pierādīja Māris Štrombergs, šogad skeletona trasēs – brāļi Dukuri, un pagājušā nedēļā – mūsu septiņcīņniece Laura Ikauniece."

"Mūsu sportisti veido Latvijas tēlu pasaulē un ar savām uzvarām demonstrē Latvijas tautas talantus un mērķtiecību," piebilda Dombrovskis.

Uzrunājot olimpiādes dalībniekus, premjers apliecināja, ka mūsu sportisti ir piemērs tam, cik stipri un talantīgi ir Latvijas cilvēki: "Jūs ar saviem panākumiem aizraujiet savus līdzjutējus. Ar savu piemēru Jūs iedvesmojiet bērnus un jauniešus. Turot īkšķus par Jūsu panākumiem, saliedējas paaudzes un dažādu tautību cilvēki Latvijā."

Latvijas III Olimpiādē sportisti trīs dienas cīnās par 228 medaļu komplektiem 26 olimpiskajos sporta veidos. Pirmo reizi uzaicinājums piedalīties Latvijas olimpiādē tika nosūtīts visiem Latvijas novadiem un pilsētu pašvaldībām. Latvijas III olimpiādes galvenie notikumi risināsies Liepājā, kam olimpiādes rīkošanā palīdzēs sadarbības partneri – Ventspils, kur risināsies sešu sporta veidu sacensības, Grobiņa, Aizpute, Usma, Jūrmala, Rīga un Limbaži. Liepājā sportisti sacentīsies 14 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!