Foto: RIA Novosti/Scanpix

Leģendārais krievu hokejists, tagad Piejūras apgabala senators Vjačeslavs Fetisovs ieteicis dopinga lietošanā pieķertajiem sportistiem atņemt dzīvokļus un mašīnas, ko tie saņēmuši par uzvarām un tituliem, vēsta aģentūra "R-Sport".

"Sportisti zina, ka viņiem var atņemt medaļas, ka tas būs trieciens pa imidžu, un vienalga lieto dopingu. Laikam viņiem vajadzētu likt atmaksāt visas prēmijas, un atdot arī mašīnas un dzīvokļus," norāda Fetisovs.

Analīžu B proves tiek uzglabātas 10 gadus un visā šajā laika periodā, uzlabojoties dopinga pārbaudes un analīžu mehānismiem, sportistu var apsūdzēt dopinga noteikumu pārkāpšanā, atkārtoti pārbaudot viņa analīzes. Tāpēc Fetisovs uzskata, ka balvas un prēmijas par uzvarām sportistiem varbūt jāpasniedz nevis uzreiz, bet pēc tam, kad beidzies šis 10 gadu termiņš un atkārtotās analīzes neko nav uzrādījušas. Viņš iesaka, ka paredzēto prēmiju, piemēram, varētu "noguldīt īpaša pensiju fondā".

Kā ziņojām, otrdien tika publiskota informācija par piecu augstas klases krievu soļotāju pieķeršanu dopinga lietošanā. Viņu vidū bija gan pasaules, gan olimpiskie čempioni, kas par savām uzvarām saņēmuši valsts apbalvojumus un prēmijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!