Foto: Reuters/Scanpix

Atkārtoti pārbaudot Pekinas un Londonas olimpisko spēļu laikā sportistu nodotās dopinga analīzes, pozitīvus rezultātus uzrādījuši 20 svarcēlāju paraugi, no kuriem pieci ir olimpiskie čempioni, atklājusi Starptautiskās Svarcelšanas federācijas (IWF) vadība.

"Atkārtotās dopinga analīžu pārbaudes rezultāti mani šokēja - 10 paraugi no Pekinas un 10 paraugi no Londonas olimpiskajām spēlēm izrādījušies pozitīvi," aģentūra "FARS news" citē IWF prezidentu Tamašu Ajanu. "Diemžēl to skaitā ir viens Pekinas spēļu un četri Londonas Olimpiādes čempioni."

Šīs ir sliktas ziņas svarcelšanas sportam, jo daudzo dopinga pārkāpumu dēļ tam var draudēt izslēgšana no olimpisko spēļu programmas, norāda speciālisti. Pērn dopinga lietošanā tika pieķerti vairāki čempioni un pasaules rekordisti, bet Bulgārija tika diskvalificēta no 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībām.

Pieķerto sportistu vārdi pagaidām, kamēr notiek B proves pārbaude, netiek nosaukti, taču attiecīgo valstu federācijas par viņiem ir informētas.

Kā ziņojām, pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieprasījuma tiek veiktas atkārtotas 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu laikā nodoto dopinga analīžu pārbaudes. Pozitīvas izrādījušās 32 Pekinas Olimpiādes analīzes un 23 - Londonas spēļu laikā nodotās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!