Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dopings jau gadiem sistemātiski tiek lietots arī Krievijas peldēšanā, trešdien pēc pašu veiktas izmeklēšanas vēsta angļu laikraksts "The Times".

Pēdējo trīs gadu laikā par dopinga lietošanu ticis diskvalificēts vairāk nekā ducis krievu peldētāju, bet "The Times" tagad raksta, ka Krievijas Vieglatlētikas federācijas Medicīnas komisijas vadītājs Sergejs Portugalovs piegādājis aizliegtas vielas ne tikai vieglatlētiem, bet arī peldētājiem.

"Aicinājumi no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm izslēgt arī Krievijas peldētājus kļūs spēcīgāki pēc izmeklēšanas par Portugalovu - ārstu, kuram Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) aicinājusi piespriest mūža diskvalifikāciju kā Krievijas dopinga skandāla atslēgtas figūrai. Viņš aktīvi veicināja, lai arī Krievijas peldēšanas komanda sistemātiski lietotu dopingu," uzsver "The Times".

Kopš 2009.gada, kad Portugalovs pirmoreiz esot piedāvājis "palīdzēt" Krievijas peldēšanai, pozitīvas dopinga analīzes bijušas 23 sportistiem.

Kā zināms, vēl tikai otrdien Krievijas olimpiskā cīņas komanda paziņoja, ka dopinga pārkāpumu dēļ "desmitiem" cīkstoņu varētu nākties izlaist Riodežaneiro olimpiskās spēles.

Savukārt jau kopš pagājušā gada beigām sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ diskvalificēta Krievijas Vieglatlētikas federācija. Starptautiskā Vieglatlētikas savienība (IAAF) tikai maijā lems, vai atcelt diskvalifikāciju un ļaut Krievijas vieglatlētiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!