Foto: DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis iepriekšējās cīņās izmantoja "netīru" taktiku, tāpēc Kubas sportists Juniels Dortikoss savā treniņnometnē tam pievērš papildus uzmanību, intervijā turnīra organizatoriem teica Dortikosa treneris Pedro Roke.

Briedis un Dortikoss WBSS fināla cīņu par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju aizvadīs 21. martā Rīgā. Latvijas bokseris "Arēnā Rīgā" aizvadījis vairākas cīņas, kuras var dēvēt par skandalozām. Skaļākais piemērs ir Brieža uzvara pār poli Kšištofu Glovacki, kurā latvietis izpildīja sitienu ar elkoni, bet arī duelis pret Maiku Peresu bija ar "netīriem" sitieniem bagāts abu bokseru izpildījumā

"Mēs pievēršam uzmanību nekam citam, kā Brieža "netīrajai" taktikai, kuru visa pasaule redzēja viņa iepriekšējās cīņās," teica Roke. "Dortikoss cīnās "tīri", tāpēc katru reizi viņš vēlas fanus priecēt ar savu labāko sniegumu. Viņa prasmes ir citā līmenī."

Dortikoss finālam gatavojas Maiami, kur treniņu procesā palīdz pasaules čempioni Giljermo Rigondo, Rensess Bartelemijs un Erislandijs Lara. "Juniels trenējas smagi un ieguvis labu sportisko formu. Viņš no iepriekšējām cīņām daudz mācījies. Ringā viņš demonstrēs pilnīgi citu boksa IQ, kas būs balstīts uz viņa neizmērojamo spēku un Kubas boksa skolas tehnikām," turpināja treneris.

Lai arī Dortikoss intervijās pirms cīņas solīja, ka nokautēs Briedi, treneris nav noskaņojies tikai uz tādu iznākumu. "Tas var notikt jebkurā raundā. Ja būs nokauts, tas būs brutāls. Taču pēc ringa zvana būsim gatavi arī 12 raundu cīņai," sacīja Roka.

Dortikoss ar savu agresīvo cīņas stilu izpelnījies iesauku "Nokautu dakteris" ("KO Doctor"). Viņš savā karjerā 25 cīņās uzvarējis 24 reizes un 22 reizes pretinieku uzvarējis ar nokautu, un šobrīd viņa īpašumā ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona tituls.

Briedis izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!