Foto: DELFI

Kubas bokseris Juniers Dortikoss uzvaru Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā vēlas veltīt leģendārā boksera Muhameda Ali piemiņai, kura vārdā nosaukts WBSS kauss, ziņo sacensību organizatori.

Jau vēstīts, ka Briedis un Dortikoss WBSS finālcīņu aizvadīs 26. septembrī Vācijas pilsētā Minhenē.

Kubas sportists Vācijas pilsētā ieradies svētdien. Divu WBSS sezonu laikā Dortikoss paguvis jau cīnīties Latvijā, ASV un Krievijā. Dortikosam pa pasauli sanācis ceļot arī laikos, kad viņš kā amatieris pārstāvēja Kubas boksa valstsvienību.

"Es varu cīnīties jebkur," atzina Maiami pilsētā dzīvojošais sportists. "Man patikusi katra sekunde no visapkārt pasaulei aizvadītajām cīņām."

IBF čempionu tituls šobrīd pieder Dortikosam, kuru viņš ieguva cīņā pret amerikāni Endrū Tabiti. Žurnāla "The Ring" vērtējumā Briedis un Dotikoss ir pasaules ranga līderi savā svara kategorijā, tāpēc abi cīnīsies par "The Ring" lineālo čempionu titulu. Savukārt WBSS fināla uzvarētājs iegūst Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

"Esmu ļoti pagodināts cīnīties par Muhameda Ali trofeju. Savu uzvaru, ieejot vēsturē, veltīšu viņa piemiņai. Aizvedīšu Muhameda Ali trofeju, "The Ring" titulu un IBF jostu uz Maiami," pavēstīja Dortikoss.

34 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu – nedēļu pēc Brieža zaudējuma Oleksandram Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Par gadu vecākais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret Usiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!